- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Проект пам`ятника виготовлять доброчинці

Posted By Модератор On 27.06.2013 @ 15:32 In Новини | No Comments

На черговому розширеному засіданні оргкомітету зі спорудження пам`ятника Борцям за волю України у Надвірній за участі першого заступника голови РДА Володимира Калічка, заступника голови районної ради Івана Степника, а також деканів і священиків УГКЦ, УПЦ Київського Патріархату та УАПЦ йшлося про продовження організаційних робіт та залучення до цієї справи віруючих краян традиційних українських конфесій.

За інформацією радника голови районної ради Василя Андрейчука, збір коштів триває. Уже зібрано понад 43 тис. грн. Пам`ятник споруджуватимуть методом народної будови. Тому священики у своїх проповідях мусять достукатися до сердець парафіян, переконуючи їх у пожертвуванні коштів задля реалізації такого важливого задуму. У кожному населеному пункті кошти збиратимуть авторитетні добропорядні громадяни, уповноважені громадською організацією «За спорудження пам`ятника Борцям за волю України». З метою уникнення випадків шахрайства чи недовіри списки жертводавців періодично публікуватимуть у часописі «Народна Воля».

Проектно-кошторисна документація передбачає два етапи: проект під основу-«подушку» пам`ятника та благоустрій території (навпроти адмінбудівлі ДПІ).

Проектно-кошторисну документацію як благодійний внесок у спорудження пам`ятника, виготовляють ТзОВ «Проект-дизайн» та надвірнянський підприємець Михайло Андрійович. Саму «подушку» облаштовуватимуть господарським методом (за винятком купівлі металу).

Учасники наради обмінялись думками щодо прискорення робіт, а також узгодили на засіданні деякі деталі спорудження з автором проекту пам`ятника архітектором Василем Гурмаком.

Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович поінформував, що міська рада передбачила у своєму бюджеті 100 тис. грн. на спорудження пам`ятника. І цей почин повинні підтримати аналогічними внесками потужні нині діючі підприємства краю, депутати обласної ради, народні обранці-парламентарі, депутати і члени виконкомів місцевих рад, трудові колективи усіх форм власності, громадські активісти, усі жителі нашого краю.

Збір коштів триває.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/06/proekt-pamyatnyka-vyhotovlyat-dobrochyntsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.