- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вирішили впорядкувати, рекомендували збільшити

Posted By Модератор On 27.06.2013 @ 15:17 In Новини | No Comments

Нараду щодо діяльності аптечних установ району і, зокрема, КП «Аптека № 100» ініціював голова Антикорупційного комітету в районі, керівник районної організації ветеранів війни і праці Микола Забачинський. Вона відбулася минулого тижня під орудою радника голови районної ради Василя Андрейчука та заступника голови РДА Богдани Ковалюк за активної підтримки лідерів громадських організацій, власника мережі аптек «Сана» Богдана Гаврилюка, який того дня удостоївся чимало вдячних слів за добру діяльність, а також участь взяв завідувач відділу фармацевтичного контролю департаменту охорони здоров`я ОДА Михайло Клим, котрий розповів присутнім про ціноутворення на ліки.

Трохи більше року минуло з часу відкриття «Аптеки № 100», але увага до цього комунального підприємства тільки посилилася. Основне призначення комунальної аптеки – обслуговування пільгових категорій громадян, відпуск ліків за пільговими рецептами. Саме в цьому вбачається її соціальне значення. Що стосується ціноутворення на лікарські препарати, доступні для всіх категорій населення, то КП «Аптека № 100» мусить конкурувати з іншими аптеками, бо веде свою господарську діяльність самостійно, сплачує платежі до бюджету, виплачує зарплатню тощо. Кошти із райбюджету йдуть тільки на відшкодування ліків за пільговими рецептами. Та сума коштів (11 тис. 178 грн. на місяць) явно не покриває потребу, оскільки за ці кошти повинні обслуговувати ветеранів та учасників війни; інвалідів; учасників бойових дій; ветеранів ОУН-УПА; дітей-інвалідів; хворих на деякі складні недуги – загалом три категорії соціально вразливих жителів району. Тому через недостатнє фінансування деякі недужі краяни не можуть отримати за пільговими рецептами ліки, що і викликає нарікання.

Який же вихід із ситуації? Учасники наради вирішили наступне. Із метою покращення обслуговування жителів району безоплатними та пільговими рецептами відпускати медикаменти протягом трьох днів: перший робочий день місяця – обслуговують ветеранів та учасників війни, інвалідів війни, учасників бойових дій; другий робочий день – дітей-інвалідів; третій робочий день – інших пільгових категорій (хворих на бронхіальну астму, епілепсію, онкохворих). Райдержадміністрації при перегляді райбюджету за результатами виконання за перше півріччя ц.р. запропонували збільшити фінансування для центральної райлікарні на відшкодування ліків за безоплатними та пільговими рецептами; при формуванні райбюджету на 2014 р. передбачити окремим рядком у видатках центральної райлікарні кошти на відшкодування ліків за безоплатними та пільговими рецептами.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/06/vyrishyly-vporyadkuvaty-rekomenduvaly-zbilshyty/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.