- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Готуємось до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

Posted By Модератор On 12.07.2013 @ 16:05 In Новини | No Comments

Відповідно до розпорядження голови РДА Юрія Касіянчука № 133 від 8 липня ц. р. затверджені склад організаційного комітету і план заходів з підготовки та відзначення в районі 1025-річчя хрещення Київської Русі, а також створено Координаційний штаб із питань безпеки та правопорядку під час проведення в районі заходів з нагоди цієї історичної події.

Оргкомітет і Координаційний штаб очолили голови райдержадміністрації Юрій Касіянчук та районної ради Василь Попович. До складу оргкомітету ввійшли представники районної влади, керівники правоохоронних, освітньо-культурних та установ охорони здоров`я, ЗМІ і громадських організацій, декани і священики УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ.

Передбачено провести тематичні конференції, виставки церковно-богословської й історичної літератури, екскурсії та прощі до визначних місць, пов`язаних з історією християнства в Україні; сприяти релігійним організаціям у проведенні ремонту й реставрації пам`яток сакрального мистецтва району; організувати різноманітні урочистості в усіх населених пунктах району. Організувати і провести виставки документів та матеріалів «Храми Надвірнянщини». Рекомендувати священикам діючих традиційних конфесій відправити екуменічні молебні та провести спільні звернення до віруючих району.

Міському, селищним та сільським головам рекомендовано розробити аналогічні плани заходів.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/hotujemos-do-vidznachennya-1025-richchya-hreschennya-kyjivskoji-rusi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.