- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Краяни вдячні і запрошують ще

Posted By Модератор On 19.07.2013 @ 16:00 In Здоров`я | No Comments

13-14 червня у Надвірній працювала «Медична мобільна клініка» із 26 чоловік міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя «Еммануїл» із м. Києва.

За 16 годин роботи фахівці мобільної клініки оглянули та надали консультації близько 500 жителям району. Також відвіду­вачам призначено рекомендоване лікування, безоплатно надано необхідні першочергові ліки і препарати, окуляри та копії медично-консультативної картки. Окремим пацієнтам порекомендували продовжити консультації з медиками мобільної клініки, або певними профільними спеціалістами, яких немає в структурі Надвірнянської ЦРЛ.

Хочеться відзначити роботу педіатра, спрямовану хворим діточкам. Батькам декількох важкохворих діток асоціація запропонувала безкоштовне їх лікування у медичних закладах Києва та інших міст України, а також усяке сприяння як у фінансовому, так і організаційному плані у процесі їхнього видужування.

Доброчинну акцію на теренах краю проведено на особисте запрошення нашого земляка Василя Костицького – українського політичного та громадського діяча, голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, народного депутата України I, II, III скликань, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, члена-кореспондента Академії правових наук України і за сприянням очільника Всеукраїського благодійного фонду ім. І. Виговського, депутата районної ради Ігоря Андруняка.

Особлива подяка – головному лікареві Надвірнянської центральної райлікарні Сергію Ємельянчуку (за сприяння та надання кабінетів для медичного обстеження),  його заступникові з медичного обслуговування населення Ємілії Сем’янів, яка безпосередньо займалася координацією благодійної акції у вихідні дні; працівникам ЦРЛ, які зголосилися добровільно бути задіяними та надавали усяку підтримку своїм столичним колегам, студентам-практикантам медичних закладів. Висловлюємо вдячність також директорові Надвірнянського коледжу НТУ Ростиславові Нагорному – за надані хороші умови з проживання медиків у гуртожитку закладу та Надвірнянському міському голові Зіновію Андрійовичу – за сприяння в організації та  харчуванні медиків. Окрема подяка – усім задіяним волонтерам за взаєморозуміння та повагу  до пацієнтів.

Жителі  Надвірнянщини щиро вдячні адміністрації та спеціалістам асоціації мобільної клініки за проведення такої медичної консультації і призначення рекомендованого лікування й  попросили керівництво асоціації знайти можливість у майбутньому ще раз обстежити краян. Працівники асоціації пообіцяли доповісти керівництву про розгляд запрошення та можливість ще одного-двох приїздів до нашого району (можливо, для зручності населення, уже на базі Делятинської чи Ланчинської лікарень).

За дорученням

Ярослав ЛЕСЮК,

голова громадсько-політичної

ради Надвірнянщини.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/krayany-vdyachni-i-zaproshuyut-sche/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.