- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надходження від діяльності спрощенців зростають

Posted By Модератор On 26.07.2013 @ 17:17 In Економіка | No Comments

За станом на 1 липня ц. п. в ДПІ у Надвірнянському районі ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області 1914 платників обрали спрощену систему оподаткування, з них 241 – юридичні особи (27 відсотків від зареєстрованих у ДПІ) та 1673 – фізичні особи-підприємці, або майже 50 відсотків від зареєстрованих.

 За січень-червень платники єдиного податку сплатили до бюджету 3,1 млн. грн., що на 0,7 млн. грн. більше надходжень аналогічного періоду торік. Надходження від фізичних осіб-підприємців зросли на 0,4 млн. грн., та на 0,3 млн. грн. збільшили сплату до бюджету платники єдиного податку – юридичні особи.

Обравши спрощену систему оподаткування, суб`єкти господарювання мають ряд переваг, серед яких основними є простота нарахування єдиного податку, спрощене ведення обліку і заповнення звітності, звільнення від сплати платником єдиного податку низки податків й обов’язкових платежів, можливість не використовувати реєстратори розрахункових операцій (для фізичних осіб-підприємців 1-3 групи) та ін.

Із 2013 р. для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування та обрали 2 групу, запроваджено річний звітний період замість квартального. Для «єдинщиків» 5-ї та 6-ї груп знижено ставки єдиного податку із 7% доходу (у разі сплати податку на додану вартість) та 10% доходу (без сплати податку на додану вартість) до 5% та 7% доходу відповідно.

Завдяки роботі в інспекції Центру обслуговування платників податків працівники Міндоходів постійно удосконалюють свою роботу, адже їх основним завданням є перетворення податкової від фіскального органу до сервісної служби.

Податкова соціальна пільга

Податковим Кодексом України визначено, що податкову соціальну пільгу застосовують до нарахованого місячного доходу платника податку у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Застосування її за кількома місцями передбачає втрату платником податку права на податкову соціальну пільгу за всіма місцями одержання доходу починаючи з місяця, в якому виникло таке порушення, та закінчуючи місяцем, в якому право відновлене.

Відновлення цього права можливе шляхом подачі платником податку заяви про відмову від такої пільги всім роботодавцям із зазначенням місяця, коли відбулося таке порушення, на підставі чого кожний роботодавець нараховує і утримує відповідну суму недоплати податку та штраф у розмірі 100 відсотків суми цієї недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку, а у разі, коли сума виплати недостатня, – за рахунок наступних виплат.

Порядок  надання та перелік  податкових соціальних пільг визначено ст. 169 Податкового кодексу України.

Детальніше – за тел. 2-22-79.

«Гарячі лінії» – в ДПІ

29 липня ц. р. із 11-ї до 12-ї год. за тел. (03475) 2-22-79. – із начальником відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Модіною Марією Олексіївною на тему «Оподаткування доходів фізичних осіб, в тому числі від продажу дикоростучих плодів та ягід. Упередження фактів виплати заробітної плати в «конвертах».

***

2 серпня ц. р. із 11-ї до 12-ї год. за тел. (03475)-2-21-79 – із начальником відділу оподаткування та контролю об`єктів і операцій Паньків Тетяною Степанівною на тему «Актуальні питання оподаткування та складання податкової звітності юридичними особами за II квартал та перше півріччя 2013 р.».

 ДПІ у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/nadhodzhennya-vid-diyalnosti-sproschentsiv-zrostayut/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.