- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нові і «бородаті» проблеми

Posted By Модератор On 19.07.2013 @ 16:13 In Влада | No Comments

обговорили на черговому семінарі-навчанні міського, селищних, сільських голів та секретарів виконавчих комітетів місцевих рад району під орудою начальника інформаційно-аналітичного відділу РДА Тараса Дем`янчука.

Начальник відділу ДРАЦС реєстраційної служби рай­управління юстиції Марія Гураш нагадала, що із 25 липня ц. р. набирає чинності нове законодавство щодо реєстрації актів цивільного стану. Від цієї дати реєстрація можлива тільки в електронному варіанті. Чи готові до неї сільські ради? Як з`ясували, поки що не всі. Проблеми або з відсутності Інтернету, або невідповідності вимогам комп`ютерної техніки – у Білих Ославах, Бистриці, Гаврилівці, Молодкові та Гвозді. Але найкритичніша ситуація у Лоївській сільській раді.

Якщо визначені параметри сільські ради не забезпечать, їх можуть не підключити до реєстраційного центру. Тому Марія Гураш закликала усіх сільських голів врахувати ці параметри, щоб потім не створювати проблем людям.

Заступник голови РДА Степан Іроденко поінформував, що наш район займає останнє місце в області з освоєння коштів на ремонт доріг. Дискусія щодо цього наболілого питання розгорнулась із конкретними аргументами. Делятинський селищний та сільські голови Камінного, Чорного Потоку, Заріччя, Молодкова, Назавизова охарактеризували невтішну картину із ситуацією у плані фінансовому, правовому тощо. Зрештою, запропонували райдержадміністрації посприяти рекомендаціями дорожньо-ремонтних фірм. Не додав оптимізму і виступ керівника філії «Надвірнянський райавтодор» Віктора Зінкевича. Детальніше обговорять це питання на колегії РДА 30 липня ц. р.

Не покращується ситуація і з вирішенням «сміттєвої» проблеми. Не тішити себе ілюзіями смітєєпереробки, а реально шукати вихід із ситуації порадила керівник лабораторного центру міжрайонного структурного підрозділу санепідемслужби Роксолана Іваніщак. Вона також акцентувала увагу на порядку облаштування, експлуатації та обеззараженні криниць громадського та індивідуального користування у населених пунктах.

Заступник начальника відділу культури РДА Ольга Багрійчук ознайомила із розпорядженням РДА «Про відзначення у районі 1025-річчя хрещення Київської Русі» та планом заходів. В усіх населених пунктах району заплановані урочистості з нагоди цього знаменного ювілею.

 Вл. інф.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/novi-i-borodati-problemy/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.