- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Повноваження комісії з питань захисту прав дитини

Posted By Модератор On 19.07.2013 @ 15:43 In Влада | No Comments

Комісія з питань захисту прав дитини є консультативно-дорадчим органом, утворена головою райдержадміністрації. Основні її завдання – сприяти забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Комісія відповідно до покладених на неї завдань: розглядає та подає пропозиції до індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; розглядає питання, у т. ч. спірні, які потребують колегіального вирішення, зокрема: реєстрацію народження дитини, батьки якої невідомі; надання дозволу бабі, діду іншим родичам дитини забрати її з пологового будинку або іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробили батьки дитини; позбавлення та поновлення батьківських (материнських) прав; вирішення спорів між батьками щодо визначення або зміни прізвища та імені дитини; вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини; участь одного з батьків у вихованні дитини; збереження майна, право власності на яке або право проживання та користування яким мають діти; побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав; визначення форми влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; встановлення і припинення опіки, піклування; утримання і виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та виконання покладених на них обов’язків; звернення  дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами, піклувальниками обов’язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами, інші питання, пов’язані із захистом прав дітей.

Комісію очолює голова райдержадміністрації, який має заступника. До складу комісії на громадських засадах входять працівники структурних підрозділів РДА,  виконавчого органу міської ради, центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, а також працівник служби у справах дітей, який виконує обов’язки секретаря комісії.

Основною організаційною формою комісії є її засідання, які проводять не рідше ніж один раз на місяць, кожен другий четвер. Комісія у межах своєї компетенції приймає рішення, організовує їх виконання. Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснює служба у справах дітей.

Детальніше – у службі у справах дітей райдержадміністрації або за тел. 2-91-74.

Служба у справах дітей

Надвірнянської РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/povnovazhennya-komisiji-z-pytan-zahystu-prav-dytyny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.