- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Ремонт розпочали у середу

Posted By Модератор On 26.07.2013 @ 17:35 In Новини | No Comments

На минулотижневій нараді у п`ятницю, 19 липня ц. р., ситуація з ремонтом автошляхів Надвірнянщини ще раз була у полі зору учасників наради в голови райдержадміністрації Юрія Касіянчука.

Керівник району, характеризуючи нинішній стан доріг, умовно поділив їх на три категорії: у жахливому стані, незадовільному і подекуди – у задовільному стані. Якраз на момент проведення наради тривало ямкове «латання» дір дорожнього полотна Пасічнянського напрямку. Цьому передували спільні наради, проведені з керівництвом районної ради, що посприяло залученню до ремонтних робіт НГВУ «Надвірнанафтогаз», ДП «Надвірнянське лісове господарство». Тому Юрій Касіянчук висловив вдячність голові наглядової ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Миколі Круцю, керівникам нафтовиків і держлісгоспівців Володимирові Чуприні та Русланові Осташуку за істотний внесок (матеріалами, технікою) у лагодження автошляхів.

Проте, основний акцент на нараді зробили на ремонті центральних вулиць м. Надвірна (Мазепи, Чорновола, Соборна і Грушевського), де ще на початку весни фрезою зняли понівечені залишки асфальту, підготувавши таким чином дороги до ремонту, котрий, одначе, так і не розпочався вчасно. Це викликало справедливе обурення як у територіальної громади міста, так і міських депутатів, котрі заявили про свою готовність перекрити центральну частину вулиць Надвірної 20 липня. Як відомо, цього не сталося.

[1]

Присутнім на нараді депутатам міської ради на чолі з Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем, громадським активістам району директор ДП «Івано-Франківський облавтодор» ВАТ  «Державна акціонерна компанія (ДАК) «Автомобільні дороги України» Володимир Рачкевич розповів про причини несвоєчасного початку ремонту. Згідно з нині діючими нормативними документами річна потреба коштів на експлуатацію, поточний ремонт і проведення міжремонтних робіт на дорогах Прикарпаття – 1 млрд. 250 млн. грн. – Служба доріг як замовник в Івано-Франківській області цьогоріч має тільки 86 млн. грн., – зазначив Володимир Рачкевич. – То ж, як би дорожники не старалися, при такому фінансування всі потреби не зможемо забезпечити. За його словами, з початку цього року «Облавтодор» випустив 22 тис. тонн асфальту. Але ж таких суттєвих змін із покращенням проїжджої частини доріг поки що так і не відбулося… Усі матеріали, які застосовують зараз під час ремонту, облавтодорівці взяли у борг. Бо обігових коштів, за які б могли придбати матеріали і хоч частково задовільнити потреби, просто немає. Щоправда, минулого тижня в область приїжджав голова ДАК «Автомобільні дороги України». – Ми показали стан доріг. Не приховуємо жодного квадратного метра, – сказав Володимир Рачкевич. – Він об`єктивно оцінив ситуацію і, можливо, покращиться фінансування.

[2]

Загалом по області таких складних соціальних точок, зазначив керівник «Облавтодору», назбиралося, крім Надвірної, багато: Заболотів, Болехів, Галич. Наміри надвірнянців заблокувати рух автотранспорту центральними вулицями міста Володимир Рачкевич назвав не кращим варіантом. Кращий варіант – «вибивати» кошти на область, вважає він, обумовивши, що це мають робити: «Облавтодор» – зі своєї сторони, керівництво районів – з іншого боку, а також місцеві депутати і народні депутати України.

А поки що керівник «Облавтодору» попередив, що зразу відремонтувати всі нарізані понад 14 тис. м2 автодорожного полотна не зможуть, оскільки наперед неможливо взяти такої кількості матеріа­лів. До 24 серпня відремонтують центр Надвірної, а до кінця вересня, при умові вирішення питання з постачанням матеріалів і фінансуванням, роботи продовжать; зроблять якісний ямковий ремонт «нарізаної» квадратури.

На нараді тривала конкретна ділова розмова у формі діалогу. У депутатів міської ради, як з`ясувалося, накопичилося багато питань до першого «облавтодорівця». Звичайно, відповіді на них декого задовільнили, інших – розчарували, а ще деяких – «приземлили» остаточно. Такі уже реалії. Міський голова Зіновій Андрійович невпинно наголошував про необхідність завершення ремонту центральних вулиць Надвірної до Дня Незалежності, а також контролю за його проведенням, якістю асфальтно-бетонної суміші, залученню до цих справ громади міста. Вимогу вчасно відремонтувати автошляхи райцентру поставив перед керівником «Облавтодору» і голова РДА Юрій Касіянчук.

[3]

Центральні вулиці Надвірної ремонтуватиме одне з найкращих Івано-Франківське ДЕУ (дорожньо-експлуатаційне управління), начальник якого Василь Іщенко також взяв участь у нараді.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/07/remont-rozpochaly-u-seredu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/07/IMG_3019.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/07/IMG_3029.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/07/IMG_3030.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.