- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Подолаймо корупцію разом

Posted By Модератор On 02.08.2013 @ 12:40 In Закон | No Comments

Одне із найнебезпечніших негативних явищ у нашій державі – корупція. Вона вражає всі сфери суспільного життя, сприяє поширенню організованої злочинності, створює соціальну напругу, породжує у населення невпевненість у здатності влади здійснити організаційні та практичні заходи щодо подолання системної кризи й відродження України.

Корупція не завжди проявляється однаково і має однакові наслідки та мотивацію. Але коли і де б вона не проявлялась, завжди шкідлива як з політичної, соціальної, так і з економічної точки зору, оскільки важливі рішення приймають на підставі прихованих мотивів, всупереч суспільним інтересам.

Чинним Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» саме органи прокуратури України визначені як спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції. Проте їх ефективна діяльність є неможливою без належної співпраці з іншими правоохоронними, контролюючими органами, юридичними особами, а особливо пересічними громадянами.

Тому, звертаю увагу на важливість повідомлення достовірної інформації про кримінальні правопорушення, свавілля чиновників та посадовців, вимагання надання неправомірної вигоди, інші неправомірні дії задля того, щоб прокуратура вживала всі передбачені законом заходи для припинення правопорушень, відновлення прав громадян, інтересів держави.

Про відомі прояви корупційних діянь прошу повідомляти прокуратуру Надвірнянського району за адресою: майдан Шевченка, 39, м. Надвірна або за тел. (03475) – 2-91-78 – «гаряча» телефонна лінія прокуратури району.

Назар ГРИЦЮК,

прокурор Надвірнянського району,

радник юстиції.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/08/podolajmo-koruptsiyu-razom/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.