- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Громадськість району – у дії

Posted By Модератор On 17.09.2013 @ 12:37 In Культура | No Comments

Нещодавно у будинку «Просвіти» у Надвірній зібрались члени ради старійшин Надвірнянського району на свої чергові збори. Серед запрошених: депутат районної ради Ігор Андруняк, голови ради громадських і політичних організацій району Ярослав Лесюк, районної координаційної ради громадських організацій при РДА Тарас Олендій і ради старійшин м.Надвірна Богдан Мушак.

Обговорено напрямки активізації діяльності ради. Керівник ради старійшин району Михайло Мельничук закликав до тіснішої співпраці з радами старійшин сіл та селищ району. Запропонував звернутися до сільських та селищних голів тих населених пунктів, в яких відсутні ради старійшин, із метою ініціювати створення таких рад. Пропозицію підтримали.

Жваво обговорено питання участі членів ради у проекті зі спорудження у Надвірній пам`ятника Борцям за волю України. Відзначено активізацію роботи райоргкомітету зі спорудження пам`ятника, очолюваного головою районної ради Василем Поповичем, заступником голови РДА Володимиром Калічком та Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем, у вирішенні підготовчих робіт, необхідних для спорудження пам`ятника, та залученні громадськості району до участі у цьому проекті. Одночасно висловлено невдоволення членів ради фактом перенесення початку будівництва цього пам`ятника.

Із великим інтересом вислухали виступ члена ради старійшин, багаторічного політичного в`язня Норільських таборів Миколи Барчука про кровопролитне повстання в`язнів цього табору в червні 1954 р., в якому він брав активну участь і яке стало поштовхом для тодішнього політичного режиму СРСР до визнання повстанців політичними в`язнями і до полегшення надто суворого табірного режиму.

Рада вирішила разом з іншими громадськими організаціями міста і району ініціювати офіційне відзначення 60-річчя Норільського повстання у Надвірнянщині.

Обговорено інші питання внутрішньоколективного життя ради старійшин району. Прийнято нового її члена Василя Винника.

 

Михайло МЕЛЬНИЧУК,

голова Надвірнянської районної ради старійшин


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/09/hromadskist-rajonu-u-diji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.