- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Правоохоронці затримали шахрайку

Posted By Модератор On 06.09.2013 @ 13:28 In Кримінал | No Comments

Незважаючи на неодноразові застереження, попередження та нагадування у ЗМІ, краяни продовжують потрапляти на гачок аферистів, котрі оббирають людей, обманом входячи до них у довіру та видурюючи останні копійки. Шахраї можуть з’явитися як на вулицях, так і в магазинах, на робочих місцях, у власному будинку.  Надмірна довірливість спрацьовує на руку шахраям. Здебільшого, жертви самі необережні.

Трапляється безліч випадків, коли шахрайки за допомогою ворожіння «знімають пороблене», вибираючи, в основному, жінок і дівчат. «Ворожки» тривалий час видурюють у них коштовності і гроші. Не даючи отямитися, вони розповідають про велике горе, яке, буцімто, очікує родину, і беруться зняти злі чари за допомогою маніпуляцій із волоссям, голками, хрестами… Не підготовлені до такої психологічної атаки потерпілі віддають шахрайкам золоті речі та великі суми грошей.

Надовго запам’ятає таку зустріч 26-річна надвірнянка, яка 18 листопада 2011 р. звернулася до райвідділку міліції. Вона, познайомившись із жінкою циганської національності, залишилась без грошей і прикрас. Як повідомила потерпіла, циганка під приводом зняття порчі, заволоділа 1200 євро, 720 доларів, 3 тис. грн. і золотими речами.

Тривалий час  працівники карного розшуку райвідділу міліції   працювали над розкриттям  злочину. 1 вересня ц. р. затримали  43-річну  жительку Вінницької області, яка при спілкуванні з оперативниками не заперечувала причетність до скоєного, провину свою визнала. Перевіряємо причетність цієї жінки  до інших  подібних злочинів. Подальшу долю зловмисниці вирішуватиме суд. Шахрайство карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі до трьох років. Триває слідство.

На жаль, такі випадки шахрайств непоодинокі. То ж будьте обачними, обережними і не довіряйте першій-ліпшій людині. Перевіряйте документи, коли до вас приходять чи підходять на вулиці з подібними пропозиціями. У разі появи на вашому подвір’ї, вулиці чи у населеному пункті підозрілих осіб просимо негайно повідомити про це міліцію за тел. «102». Постарайтеся якнайуважніше роздивитися своїх «доброзичливців», запам’ятайте якнайбільше їхніх прикмет. Не виключено, що така інформація неабияк може найближчим часом допомогти у затриманні зловмисників.

 

За повідомленням райвідділу УМВС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/09/pravoohorontsi-zatrymaly-shahrajku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.