- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Школи до навчання – в основному готові

Posted By Модератор On 06.09.2013 @ 14:42 In Влада | No Comments

Так запевнив начальник відділу освіти РДА Михайло Винник на черговому засіданні колегії РДА, яке провів 28 серпня ц. р. перший заступник голови РДА Володимир Калічко.

Членам колегії надали обширну інформацію щодо матеріально-технічної бази, зокрема, конкретизовано виконані роботи у навчальних закладах щодо заміни вікон та дверей; ремонту приміщень, системи опалення і теплотраси, пічок, електромережі, водопостачання та водовідведення; встановлення огорожі; благоустрою територій; влаштування санвузлів тощо.

Михайло Винник окреслив і коло проблем, серед яких: у восьми школах – двозмінне навчання; виготовлення правоустановчих документів (тільки 7 ДНЗ отримали); розширення мережі груп у дошкільних закладах; комп`ютеризація ЗОШ І ст., встановлення сайтів та електронної черги; отримали шкільний автобус, але неможливо підвозити 25 дітей із Климпушів до с. Бистриця через погану дорогу; ще не у всіх школах є внутрішні туалети; кошти для медогляду вчителів; черги для медогляду дітей; не у всіх школах якість води відповідає встановленим стандартам; до опалювального сезону школи забезпечені паливом на 80% та ін.

Співдоповідала про готовність закладів освіти до нового навчального року в.о. начальника Надвірнянського міжрайонного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби Віра Андрійків, свої зауваження висловили сільські голови, МНС-ники, райавтодорівці та працівники інших служб.

Рішенням колегії затверджені конкретні доручення для забезпечення стовідсоткового охоплення дітей шкільного віку навчанням та здобуття ними повної загальної середньої освіти у безпечних для здоров`я умовах.

***

Про підготовку паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об`єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період поінформувала начальник відділу житлово-комунального господарства РДА Лідія Захарко, акцентувавши увагу на роботі ТзОВ «Альтернатива Інвест». Серед проблем: зношеність теплових мереж (тільки на термінову заміну аварійних зовнішніх мереж для бюджетних установ та організацій району необхідно 3,5 км труб). Термінової заміни потребують 8,7 км труб водопостачання і водовідведення; збитковість підприємств ЖКГ по встановлених тарифах; відсутні кошти на енергоаудит підприємтсв комунальної теплоенергетики та ін.

***

Стан взаємодії райдержадміністарції та райвідділу УМВС у сфері дотримання норм  Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян охарактеризували начальник РВ УМВС Роман Чекмарьов і завідувач сектору взаємодії із правоохоронними органами та оборонної роботи апарату РДА Ярослав Кінаш.

До речі, за статистичними даними, рівень злочинності за перше півріччя у районі зріс: збільшилась кількість злочинів із 253 до 367 (І півріччя торік). Зменшились кількість тяжких злочинів, у сфері службової діяльності, хабарництво та ін. Знову наявні факти незаконного зберігання наркоречовин, психотропних препаратів та прекурсорів.

Рівень розкриття злочинів – високий, зокрема, щодо розкриття крадіжок – один із кращих в області. Роман Чекмарьов констатував проблему із доставкою покійних у морг, недостатньою чисельністю дільничних інспекторів та ін., а також повідомив, що найближчим часом патрулюватимуть у селищах Делятин і Ланчин із 18-ї до 4-ї год. Він запевнив, що до середини вересня ц. р. організують роботу громадської ради при райвідділі міліції. Робочі моменти обговорять на спільній нараді із сільськими головами та дільничними інспекторами.

***

Про хід виконання розпорядження РДА від 30 листопада 2011 р. «Про забезпечення профілактики заходів щодо попередження виникнення епідемічних ускладнень з інфекційних захворювань серед населення району протягом 2011-2015 рр.» розповіла в. о. начальника міжрай­управління санепідемслужби Віра Андрійків. Є три плани заходів щодо: профілактики гострих кишкових інфекцій та гепатиту А; попередження занесення і поширення інфекційних хвороб, які можуть мати міжнародне значення; профілактики антропозооносних інфекцій.

***

Не менш скрупульозно обговорили питання про наповнення споживчого ринку району товарами місцевих товаровиробників (доповідав заступник голови РДА Володимир Гурей) та про виконавську дисципліну у роботі з документами органів влади і зверненнями громадян у першому півріччі ц. р. згідно із вимогами законодавства (доп. завідувач сектору контролю апарату РДА Василь Букатюк).

Перший заступник директора Департаменту економіки-начальник управління соціально-економічного розвитку ОДА Василь Насадюк довів до відома найзлободенніші проблеми області, які першочергово обговорять під час приїзду в Івано-Франківськ Прем`єр-Міністра України Миколи Азарова 10 вересня ц. р. Серед них: ситуація у ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», приведення стану автомобільних доріг до нормативних; висихання ялицевих лісів; ліквідація наслідків повеней попередніх років тощо.

Володимир Калічко подякував усім за належну організацію оздоровлення дітей влітку та відзначення Дня Незалежності України.

Орися СПІВАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/09/shkoly-do-navchannya-v-osnovnomu-hotovi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.