- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Звернення територіальної громади міста Надвірна

Posted By Модератор On 06.09.2013 @ 13:54 In Політика | No Comments

Прем’єр-міністру України

Азарову Миколі Яновичу

Генеральному Прокурору України

Пшонці Віктору Павловичу

Голові Державного агентства

земельних ресурсів України

Тимченку Сергію Михайловичу

Прокурору Івано-Франківської області

Каліфіцькому Олександру Анатолійовичу

До Вас звертаються жителі прикарпатського міста Надвірна, що знаходиться в передгір’ї Карпат, із питання приватизації «впливовими» особами земельних ділянок, які знаходяться на лівому березі річки Бистриця Надвірнянська, біля гори «Городище». Вказані землі протягом тривалого часу використовувались і використовуються жителями міста для сільськогосподарських потреб (сінокосіння, випасання худоби, городництва), а також для відпочинку.

Ця земля, яку «по-тихому» приватизували (понад 10 гектарів), знаходиться на березі річки, неподалік відпочинкової зони імені Назарія Яремчука, яка є улюбленим місцем відпочинку надвірнянців і де традиційно проводять масові заходи, та неподалік найдревнішого укріплення і поселення Х ст. в урочищі на горі «Городище», яке внесено до пам’яток історії та археології місцевого значення. Крім цього, на вказаних землях знайдено останки людських тіл, замордованих під час Другої світової війни, та закладено меморіальний комплекс.

Вказані вище земельні ділянки знаходяться на території Надвірнянської міської ради за межами населеного пункту м. Надвірна, а тому право розпорядження ними, у відповідності до нещодавно внесених змін у ст.ст. 122, 186-1  Земельного кодексу України, покладено на Центральний орган  виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи (Держземагентства), які передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, у власність або у користування для всіх потреб (п. 4 ст. 122 ЗК України).

Таким чином без відома і згоди територіальної громади міста Надвірна, без відповідних погоджень і висновків природоохоронного органу, органу охорони культурної спадщини, органу лісового господарства, органу водного господарства,  враховуючи «прогалини» у чинному законодавстві, на сьогодні приватизована значна частина земельної ділянки, яка знаходиться на території Надвірнянської міської ради за межами населеного пункту міста Надвірна.

Прошу вжити дієвих заходів, у межах Вашої компетенції, для відміни наказів, виданих керівником управління Держземагентства в Івано-Франківській області Боднарчуком В.Д., з приватизації «впливовими» особами земельних ділянок на території Надвірнянської міської ради, за межами населеного пункту міста Надвірна, на лівому березі річки Бистриця Надвірнянська в урочищі «Городище» без згоди територіальної громади міста Надвірна та без погоджень і висновків вищенаведених спеціалізованих установ і організацій згідно із земельним законодавством України. Дане звернення опублікувати в районних та обласних газетах «Народна Воля» і «Галичина».

 

Зіновій АНДРІЙОВИЧ,

Надвірнянський міський голова.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/09/zvernennya-terytorialnoji-hromady-mista-nadvirna/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.