- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Скандальні» надвірнянські землі: кримінальна справа

Posted By Модератор On 25.10.2013 @ 12:31 In Кримінал | No Comments

Порушено кримінальну справу щодо неправомірної передачі у приватну власність земель на лівому березі р. Бистриці у масиві «Городище» у Надвірній. Про це на засіданні тимчасової комісії Надвірнянської міської ради з питання законності приватизації вищезгаданих земель повідомив її голова, народний депутат України Юрій Дерев’янко.

Мова про 10 гектарів, які в серпні цього року перейшли шістьом жителям Надвірної у приватну власність без згоди громади. З цього приводу на початку вересня ц. р. у Надвірнянській міській раді створено тимчасову комісію, яка з’ясовує деталі і законність приватизації земель, що знаходяться за межами населеного пункту.

У відповіді на депутатський запит голови тимчасової комісії міської ради, нардепа Дерев’янка до керівництва Служби безпеки в Івано-Франківській області, яка переадресувала його начальникові Управління МВС в Івано-Франківській області Олегові Салу, той повідомив, що за результатами проведеної перевірки правоохоронці виявили факт неправомірної передачі земель, які розташовані  на лівому березі річки Бистриці Надвірнянської біля гори Городище загальною площею 10,19 га, у приватну власність. «Відповідно до ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу відомості про виявлене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – відповів Олег Сало.

Щоби з’ясувати всі обставини справи, народний обранець направив шість звернень до правоохоронних та контролюючих органів. Відповіді на них Юрій Дерев’янко оприлюднив на засіданнях тимчасової комісії міської ради.

 – Ми повинні діяти винятково у законному полі. Один із варіантів – чекати, що скажуть правоохоронці, чекати на результати досудового розслідування «земельної» справи. Інший варіант – знайти людей, які претендують на «конфліктні» землі, які колись користувалися ними як городами та сінокосами. Ці люди мають першочергове право на передачу ділянок їм у приватну власність. Можна зініціювати їхні позови до суду на теперішніх власників, – запропонував на засіданні комісії її голова Юрій Дерев’янко.

Члени тимчасової комісії вирішили звернутися до прокуратури Надвірнянського району, щоби та дала припис про припинення будь-яких дій на «конфліктній» землі, а, отже, заборонила би перепродувати ділянки. Також депутати збираються звернутися до керівництва області, щоби те розглянуло питання про доцільність перебування на займаній посаді начальника Головного управління Державного агентства земельних ресурсів в Івано-Франківській області Володимира Боднарчука. Саме цей посадовець погодив передачу 10-ти гектарів землі біля гори Городище у приватні руки для ведення особистого селянського господарства.

Наступне засідання комісії відбудеться через місяць. Про дату його проведення оголосять у місцевих ЗМІ. Цього разу члени комісії збираються залучити ще більше представників громадськості задля відкритої роботи та прийняття подальших спільних узгоджених із громадою рішень.

 

Оксана ТИМОРСЬКА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/10/skandalni-nadvirnyanski-zemli-kryminalna-sprava/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.