- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Голодомор – геноцид 1932-1933 рр. Україна пам`ятає… Світ визнає.

Posted By Модератор On 22.11.2013 @ 12:57 In Тема дня | No Comments

[1]

23 листопада минає  80 років відтоді, як сталінський режим здійснив чергову, найжахливішу спробу знищити український народ. Проте пам’ять про цю гірку дату не забута.

Сьогодні вже доведено, що Голодомор 1932-1933 рр. – це геноцид, штучно організована акція проти українського народу, котрий не бажав бути слухняним елементом тоталітарної радянської машини. За різними підрахунками, загинуло від 4 до 10 млн. громадян, а це – населення цілих держав.

Нині є очевидним, що головною причиною Голодомору-геноциду стала політика тоталітарного сталінського режиму: фізичне знищення усіх класових та національних ворогів, тобто, людей, котрі мали свою думку щодо розбудови «світлого майбутнього». Головним аргументом такої політики став Голод: «Голодний – покірний».

Які наслідки має Голодомор для України?

В Україні майже не залишилося людей місцевого походження 1928-1933 р. н., більшість з яких померли з голоду. Поляки абсолютно правильно пам‘ятають і шанують 20 тисяч своїх співвітчизників, котрих більшовики розстріляли у Катині. Однак, в Україні протягом голодного року кожного дня була така «Катинь».

Усе це ми маємо розуміти і пам‘ятати. Лише розум і добра пам‘ять можуть вберегти Україну від фатальних помилок. Ми повинні засвоїти цей жахливий урок  через призму вивчення й осмислення Голодомору 1932-1933 рр. І зробити все, щоб не допустити повторення таких катастроф.

Схилімо низько голови в скорботну хвилину та вшануємо пам’ять жертв голодоморів і політичних репресій хвилиною мовчання і запалюванням поминальних свічок.

Вічна пам’ять померлим!


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/holodomor-henotsyd-1932-1933-rr-ukrajina-pamyataje-svit-vyznaje/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/11/svichka-golodomor.gif

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.