- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Повернути землі Яремчанщини

Posted By Модератор On 29.11.2013 @ 14:56 In Політика,Природа | No Comments

Повернути громаді Яремчанщини належні їй землі вимагає народний депутат України Юрій Дерев’янко, який звернувся із депутатським запитом до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та міністра екології і природних ресурсів України Олега Проскурякова.

Народний депутат просить вказати причини довготривалого зволікання із вживанням заходів та прийняттям нормативно-правових актів, необхідних для вилучення у Карпатського національного природного парку 1057,3 гектара земель та їх подальшої передачі громадянам Татарова та Ворохти, що належать до Яремчанської міської ради.

 – На сьогодні не прийнято розпорядження Кабінету міністрів стосовно надання дозволу на розробку проекту землеустрою зі встановлення нових меж території Карпатського національного природного парку, – йдеться у депутатському запиті Юрія Дерев’янка, – через що територіальні громади позбавлені можливості отримати у власність земельні ділянки, якими вони користуються упродовж років.

Більше як на 1000 гектарів земель Карпатського національного природного парку претендує громада Яремчанщини. Їх помилково включили до земель парку під час виготовлення для КНПП картографічних матеріалів та державого акту на право постійного користування землею. Указ Президента 2010 р. постановляв розширити територію Карпатського НПП: до території парку включити 1075,7 га земель лісництв та одночасно виключити з території парку 1057,3 га із метою подальшого надання громадянам, які належать до відповідних територіальних громад. Але механізм передачі цих земель НПП досі не затверджено. Тому люди очікують на повернення земель, якими вони користуються роками. Земельна суперечка ускладнює життя не лише окремим людям, а й цілим населеним пунктам.

 Детальніше про це «Народна Воля» розповідала у числі 110-111 від 1 листопада ц. р.

Тетяна ДОРОШЕНКО.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/povernuty-zemli-yaremchanschyny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.