- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Працевлаштування інвалідів – обов’язок роботодавця

Posted By Модератор On 29.11.2013 @ 14:44 In Соціальне | No Comments

Відповідно до вимог ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» передбачено, що для підприємств, установ, організацій, у т. ч. підприємств, організацій, громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлено норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб – одне робоче місце. Кожен роботодавець, який використовує вісім і більше найманих працівників, зобов’язаний створювати робочі місця для інвалідів, самостійно розраховуючи кількість робочих місць для них.

У разі невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів і неподання звіту про їх зайнятість передбачена відповідальність.

На створення робочих місць (у т. ч. і спеціальних) для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні, підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам, які використовують найману працю за рахунок коштів Фонду, можуть надавати дотацію, фінансову допомогу чи позику.

Галина ФЕДОРОВИЧ,

начальник відділу праці та

соціально-трудових відносин управління

соціального захисту населення РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/pratsevlashtuvannya-invalidiv-obovyazok-robotodavtsya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.