- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Протокол № 3 відкритого засідання Тимчасової комісії Надвірнянської міської ради 17 жовтня 2013 р. м. Надвірна

Posted By Модератор On 08.11.2013 @ 14:16 In Влада,Закон | No Comments

Голова комісії: народний депутат України Дерев`янко Ю. Б.

Члени комісії: міський голова Андрійович З. М., депутат Надвірнянської міської ради Мажак Р. П., депутат Надвірнянської міської ради  Боднарук І. М., депутат Надвірнянської міської ради Будзак В. Р., секретар Надвірнянської міської ради Пекарський Т. М., депутат Надвірнянської міської ради Зеленчук Д. І.

Секретар комісії: Дем’янчук І. Р.

Присутні: голова Ради старійшин м. Надвірна Мушак Б. Г., голова Надвірнянської організації «Просвіта» Ноняк М., голова ГО «ВОЛЯ!» Пришляк Т., голова Громадської ради при Надвірнянській РДА Олендій Т., помічник народного депутата України Ружило Н. М.

Порядок денний:

1. Інформація щодо стану справ стосовно земель в урочищі «За мостом» у м. Надвірна;

2. Інформація щодо запитів та звернень стосовно інших земельних зловживань в м. Надвірна;

3. Питання інвентаризації земель м. Надвірна;

4. Питання розробки й прийняття нового Генерального плану забудови м. Надвірна.

Щодо п. 1:

Виступив: народний депутат України Дерев`янко Ю. Б. довів до відома присутніх зміст листа-відповіді від УМВС України в Івано-Франківській області, отриманого за результатами розгляду депутатського звернення, а саме повідомив, що працівниками сектору ДСБЕЗ Надвірнянського РВ виявлено факт неправомірної передачі шістьом особам в урочищі «За мостом» у м. Надвірна земельних ділянок загальною площею 10,1918 га. Відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України 12.09.2013 року відомості про виявлене кримінальне правопорушення слідчим відділом Надвірнянського РВ УМВС в Івано-Франківській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201309020001127 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Крім того, в згаданому листі-відповіді зазначено, що депутатські звернення долучено до кримінального провадження, у якому на даний час триває досудове розслідування.

Також надав інформацію про теперішнього власника земельних ділянок ТзОВ «Сонячне озеро».

Виступив: міський голова Андрійович З. М. зачитав довідку про історичні події, які відбувались в урочищі Городище і наголосив про значимість цих земель, як історичної пам’ятки. Також довів до відома присутніх інформацію про події, які мали місце 8-9 жовтня 2013 року на вказаних вище землях.

Запропонував:

1. Народному депутату України звернутись до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Вишиванюка М. В. з проханням розглянути можливість проведення виїзної перевірки за участю губернатора області, щодо законності передачі у власність земельних ділянок в м. Надвірна, в урочищі «За мостом»;

2. Звернутись до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Вишиванюка М. В. з проханням розглянути питання про доцільність перебування на посаді начальника Головного управління Державного агентства земельних ресурсів в Івано-Франківській області Володимира Боднарчука через ситуацію, яка склалася.

Виступив: голова Надвірняської Ради Старійшин Мушак Б. Г., доповнив доповідь міського голови про події 08-09.10.2013 року, заявив, що депутат Івано-Франківської обласної ради, Грабовецький В. М., представники ВО «Свобода» та УДАРу не приймали активної участі у вказаних вище подіях.

Довів до відома присутніх, що інформацію (ПІП, підстави користування земельними ділянками) про осіб, які раніше користувалися зазначеними вище земельними ділянками йому зібрати не вдалося.

Запропонував:

1. З метою забезпечення відкритості роботи Комісії та прийняття спільних узгоджених дій залучити до вирішення зазначеного питання ще більше представників громадськості та влади.

Виступив: депутат Надвірнянської міської ради Боднарук І. М. повідомив, що Витяг з Протоколу № 2 засідання тимчасової комісії Надвірнянської міської ради, опублікований в газеті «Народна Воля» від 04.10.2013 року, був недостовірний та з перекрученою інформацією і заявив про протестні настрої серед мешканців міста.

Запропонував:

1. Опубліковувати надалі протоколи Тимчасової комісії Надвірнянської міської ради повністю, а не у вигляді витягу з нього.

Виступив: депутат Надвірнянської міської ради Будзак В. Р. висловив думку мешканців свого виборчого округу, а саме їх обурення з приводу приватизації цих земель, а також, що люди не володіють достовірною інформацією про ситуацію із землею та про заходи, що вживаються, та висловив здивування щодо активності керівників силових структур під час подій 08.10.2013 року та їх пасивність щодо всіх решти питань по захисту інтересів громади.

Виступив: депутат Надвірнянської міської ради Зеленчук Д. І. зазначив, що для недопущения в подальшому зловживань у сфері земельних відносин, потрібно внести відповідні зміни в законодавство України.

Виступив: голова Громадської ради при Надвірнянській РДА Т. Олендій висловив думку, що людей обурює той факт, що право власності на земельні ділянки набули люди, які ніколи раніше не користувалися ними. Оскільки, ці землі мають бути у комунальній власності територіальної громади м. Надвірна і бути загальнокорисними для громади міста. (Наприклад: стадіон, культурні споруди).

Запропонував:

1. Звернутись до власників цих земельних ділянок з проханням добровільно повернути їх у комунальну власність територіальної громади м. Надвірна для соціальних потреб міста;

2. Звернутись до прокуратури Надвірнянського району з проханням вжити заходів з метою недопущення вчинення будь-яких дій стосовно «конфліктної» земельної ділянки, в тому числі переоформлення права власності на інших осіб, до закінчення правоохоронними органами перевірки законності передачі цих земель.

Виступив: голова Надвірнянської організації «Просвіта» Ноняк М. В. висловив свою думку щодо роботи Комісії, організації даного засідання та подій, які мали місце 8-9 жовтня 2013 року на вказаних вище землях, висунув претензії до депутатів Надвірнянської міської ради щодо невиконання ними своїх обов’язків.

Запропонував:

1. Залучити до роботи Комісії ще більше представників громадськості;

2. Розповсюдити листівки із достовірною інформацію про ситуацію, яка виникла у зв’язку з передачею зазначених вище земель у власність та про вжиті заходи щодо перевірки законності передачі цих земель у власність.

Виступив: Голова ГО «ВОЛЯ!» Т. І. Пришляк поставила ряд запитань до міського голови м. Надвірна щодо причин не проведення зустрічі з істориками та краєзнавцями, про яку було заявлено на минулому засіданні комісії, про затримку у розробці та затвердженні генплану м. Надвірна та чому землі в урочищі «За мостом», які сьогодні вже приватизовано, раніше не були приєднані до меж міста та яких заходів сьогодні вживає міська рада, щоб подібних земельних зловживань не було в майбутньому.

Запропонував:

1. Вжити необхідних заходів щодо прийняти Генерального плану з метою недопущення земельних зловживань в подальшому.

Виступив: народний депутат України Дерев`янко Ю. Б., підсумував вищесказане.

Запропонував:

1. Протокол засідання Комісії висвітлювати в ЗМІ в повному обсязі;

2. Вести аудіо- та відеозапис засідань Комісії та висвітлювати їх в ЗМІ;

3. Залучити до роботи Комісії більше представників громадськості;

4. Звернутись до Надвірнянської РДА та Івано-Франківської ОДА про надання інформації про наявність історичних пам’яток та цінностей на земельних ділянках в урочищі «За мостом» в м. Надвірна.

5. Завершити роботу з прийняття Генерального плану забудови м. Надвірна.

 Щодо п. 2:

Виступив: народний депутат України Дерев`янко Ю. Б., повідомив, що всі присутні в залі є політиками, а дехто державними службовцями, тому запропонував, щоб всі факти про можливі порушення земельного законодавства в першу чергу розглядались з точки зору правової позиції, а не політичної, задля отримання політичних дивідендів від шуму навколо таких фактів, та з використанням свого авторитету серед громади для зведення наклепів на інших осіб.

Довів до відома присутніх, що до нього надійшло багато звернень та скарг громадян щодо земельних зловживань в м.Надвірна. За результатом розгляду цих скарг було спрямовано депутатські звернення до міської ради та інші державні і правоохоронні органи. Відповідей ще не надійшло і тому до того часу, коли будуть отримані відповіді щодо законності таких дій, немає сенсу переводити всі ці події в політичну площину.

Народний депутат зауважив, що на згадані депутатські звернення Надвірнянською міською радою надано відповіді, у змісті яких вказано не повну інформацію. Зокрема, надано інформацію лише про те: чи приймались вказані вище рішення се­сією Надвірнянської міської ради шостого демократичного скликання. При цьому, не вказано про рішення сесій попередніх скликань. Що викликало сумніви щодо законності прийняття таких рішень.

Запропонував: посадовим особам органів державної влади та місцевого самоврядування, в т. ч. міському голові Надвірнянської міської ради ставитися до депутатських звернень з розумінням важливості та необхідності вирішення порушених у них питань.

Щодо п. 3 та п. 4:

Виступив: секретар Надвірнянської міської ради Т. М. Пекарський надав інформацію про те, на якому етапі знаходиться розроблення та затвердження нового ген­плану м. Надвірна. Розповів про хід роботи архітектурно-містобудівної ради Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА під час обговорення Генерального плану забудови м. Надвірна. Довів до відома про конфігурацію та розміри Генплану м. Надвірна, рекомендовані архітектурно-містобудівною радою та повідомив про наступні етапи щодо його прийняття.

Запропонував:

1. Оприлюднити, шляхом розміщення в приміщенні Надвірнянської міської ради, діючий генплан м. Надвірна та проект нового генплану.

Виступив: народний депутат України, Ю. Б. Дерев`янко, довів до відома присутніх, що Верховною Радою України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо розпорядження землями державної власності» № 3162 від 2 вересня 2013.

Запропонував:

 1. До прийняття нового Генерального плану забудови м. Надвірна забезпечити опублікування діючого Генплану на сайті Надвірнянської міської ради. Також оприлюднити інформацію про наступну дату слухань по Генплану.

Вирішили:

1. Народному депутату України Ю. Б. Дерев’янку звернутись до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Вишиванюка М. В. з проханням розглянути можливість проведення за персональної участі голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації виїзної перевірки законності передачі у власність земельних ділянок в м. Надвірна, в урочищі «За мостом»;

2. Звернутись до Надвірнянської РДА та Івано-Франківської ОДА про надання інформації про наявність історичних пам’яток та цінностей на земельних ділянках в урочищі «За мостом» в м. Надвірна;

3. Звернутись до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Вишиванюка М. В. з проханням розглянути питання про доцільність перебування на посаді начальника Головного управління Державного агентства земельних ресурсів в Івано-Франківській області Володимира Боднарчука через ситуацію, яка склалася;

4. Секретарю комісії Дем’янчуку І. Р. вжити заходів по залученню до роботи комісії широкого кола представників громадськості міста;

5. Звернутись до власників цих земель з проханням добровільно повернути їх у комунальну власність територіальної громади м. Надвірна для соціальних потреб міста;

6. Звернутись до прокуратури Надвірнянського району з проханням вжити заходів з метою недопущення вчинення будь-яких дій стосовно «конфліктної» земельної ділянки, в тому числі переоформлення права власності на інших осіб, до закінчення правоохоронними органами перевірки законності передачі цих земель;

7. Розповсюдити листівки із достовірною інформацію про ситуацію, яка виникла у зв’язку з передачею зазначених вище земель у власність та про вжиті заходи щодо перевірки законності передачі цих земель у власність;

8. Оприлюднити, шляхом розміщення в приміщенні Надвірнянської міської ради, діючий генплан м. Надвірна та проект нового генплану;

9. Опублікувати в комунальній районній газеті «Народна Воля» повний текст протоколу засідання Тимчасової комісії Надвірнянської міської ради.

 

Голова комісії,

народний депутат

України

Деревянко Ю. Б.

 

Секретар комісії Демянчук І. Р.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/protokol-3-vidkrytoho-zasidannya-tymchasovoji-komisiji-nadvirnyanskoji-miskoji-rady-17-zhovtnya-2013-r-m-nadvirna/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.