- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Турбота про інвалідів

Posted By Модератор On 29.11.2013 @ 14:53 In Соціальне | No Comments

Одне із найважливіших досягнень світового співтовариства в останні десятиліття – зміна відношення до інвалідів. Сьогодні їх не розглядають лише як осіб з обмеженими можливостями, якими потрібно постійно опікуватись, а як повноправних й активних членів суспільства.

Напередодні Міжнародного дня інвалідів, яке в усьому світі відзначають щорічно 3-го грудня, підбивають підсумки роботи у сфері їх соціального захисту. Основним у роботі працівників нашого відділення було і залишається турбота про інвалідів та їх соціальний захист. Упродовж 9 місяців ц. р. за кошти Фонду в області профінансовано 2 млн. 431.3 тис. грн. на виготовлення і доставку інвалідам протезно-ортопедичних виробів, закуплено і видано інвалідам та інвалідам-чорнобильцям 15 спеціальних автомобілів, виплачено 65,5 тис. грн. компенсації за невикористані санаторно-курортні путівки, 17,6 тис. грн. – на фізкультурно-спортивну реабілітацію людей з обмеженими можливостями, а на передплату їм періодичних видань ЗМІ – 10,1 тис. грн.

Особливу увагу приділяємо професійній і трудовій реабілітації інвалідів. За кошти Фонду в області створено 488 робочих місць для працевлаштування осіб із обмеженими можливостями, профінансовано 57,7 тис. грн. непрацюючим інвалідам на витрати за навчання та перекваліфікацію у професійно-технічних, вищих та інших навчальних закладах для здобуття професії. Також вагомий наш внесок до розробки обласної програми зайнятості населення Івано-Франківської області на 2012 -2014 роки, розробником якої є обласний центр зайнятості.

Вагому фінансову підтримку надаємо громадським організаціям інвалідів на статутну діяльність, а також їх підприємствам.

Василь ЖУРАКІВСЬКИЙ,

директор обласного відділення

Фонду соціального захисту інвалідів.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/turbota-pro-invalidiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.