- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ЗВЕРНЕННЯ

Posted By Модератор On 29.11.2013 @ 15:34 In Влада,Економіка | No Comments

Народному депутату України

Шлемку Д. В.

Народному депутату України

Шкварилюку В. В.

Голові Івано-Франківської ОДА

Чуднову В. М

Панове, просимо Вас вжити заходів для включення у перелік об’єктів, які фінансуватимуть за рахунок державного бюджету у 2014 році, підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин.

Завершення будівництва даного газопроводу дозволить газифікувати села Верхній Майдан (1504 жителі), Красна (3226 жителів), повністю газифікувати селище Ланчин (8027 жителів) та підняти до належного рівня тиск у газовій мережі села Саджавка (3438 жителів). Крім того, введення в експлуатацію даного газопроводу дозволить розпочати газифікацію сіл Білі Ослави (4525 жителів), Чорні Ослави (2012 жителів), Чорний Потік (2740 жителів).

На даний момент споруджено 1-шу чергу підвідного газопроводу довжиною 8,1 км, вартістю 5,821 млн. грн. і частково газифіковано село Саджавка та селище Ланчин.

Силами та коштами громад споруджено вуличні газопроводи в с. Саджавка (36 км  загальною вартістю 1,872 млн. грн.) та в селищі Ланчин (49,3 км вартістю 2,96 млн. грн.). Однак через відсутність коштів для добудови 2-ої  черги (5,45км) підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин на даний час експлуатаційники не мають можливості підключати споживачів у селах Саджавка, Верхній Майдан та селищі Ланчин.

Парадоксальна ситуація склалась у селі Верхній Майдан, де коштами громади споруджено всі вуличні газопроводи довжиною 22,1 км, підведено дворові вводи і виконано  будинкові газопроводи до 236 домогосподарств, а газ неможливо подати через відсутність підвідного газопроводу. Загальні затрати жителів села Верхній Майдан на газифікацію склали 2,512 млн. грн.

До села Красна підведено газопровід високого тиску довжиною 2,5 км та змонтовано ГРП, жителі села розпочали роботи зі спорудження вуличних газопроводів.

На даний час «закопано» в землю 13,008 млн. грн. зарплат  та  пенсій жителів вказаних сіл, які не дають ніякої користі ні державі, ні потенційним споживачам.

Таким чином, населені пункти (села Саджавка, Красна, Верхній Майдан та селище Ланчин загальною чисельністю 16,2 тисяч чоловік) технічно готові для підключення та споживання газу. Тому є гостра потреба у завершенні будівництва та введенні в експлуатацію підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин з уточненою кошторисною  вартістю 7,1 млн. грн.

Вказаний газопровід був включений у програму добудови газопроводів з високим рівнем готовності.

 Зокрема, у 2007 році з державного бюджету на вказане будівництво виділено 200 тис. грн. У грудні 2009 року НАК «Нафтогаз України» перерахувало 1 млн. грн. За рахунок цих коштів у 2010 році прокладено 1570 метрів підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин.

Згідно з підписаними у 2011 році договорами між Івано-Франківським обласним управлінням регіонального розвитку та будівництва і НАК «Нафтогаз України» було виділено 1,5 млн. грн. Зазначені кошти освоєні у повному обсязі.

У даний час роботи припинені в зв’язку з відсутністю коштів на добудову 2,1 км підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин.

Враховуючи наведене вище, просимо Вашої допомоги у вирішенні питання виділення коштів (4,6 млн. грн.), необхідних для завершення будівництва та введення в експлуатацію підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин.

Схвалено на двадцять першій сесії

Надвірнянської районної ради

шостого скликання

14 листопада 2013 року


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/11/zvernennya-5/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.