- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Учні Надвірнянської ЗОШ № 1 відвідали центр зайнятості

Posted By Модератор On 27.12.2013 @ 14:20 In Освіта | No Comments

Одним із пріоритетних завдань служби зайнятості є допомога у професійному самовизначенні молодих громадян. Від того, яку професію обирає сьогоднішній школяр, залежить і його власне майбутнє, і майбутнє всієї країни.

Хоч уже підходить до завершення 2013 рік, однак профорієнтаційна робота з учнівською молоддю не скидає своїх обертів. 24 грудня гостинно відкрив свої двері Надвірнянський центр зайнятості для учнів 8-В класу Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Зустріла гостей заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Зоряна Станіщук, яка і розповіла про послуги служби зайнятості для школярів, про те, якою інформацією може скористатися учень, про наповнення інформаційного сектору, можливість комп’ютерного тестування на вибір професії. Фахівець ознайомила школярів із світом професій, наголосивши, що саме робітничі професії є сьогодні актуальними, бо мають попит і перспективу.

Зоряна Станіщук провела профорієнтаційний урок «Вибір професії – справа твого життя», у ході якого познайомила дітей із різноманітним світом професій, нагадала формулу вибору професій та спільно проаналізували типові помилки, які часто допускають молоді люди при виборі професійного майбуття. Діти дискутували про «престижні» та «непрестижні» професії. На семінарі у вигляді «круглого столу» всі разом назвали типи професій. Учні взяли активну участь у вікторинах, відгадували загадки про професії. За допомогою дати, місяця та року народження школярі  дізнались про схильність до певної професії. Вони охоче проходили профдіагностичне обстеження з метою визначення схильності до певного  виду діяльності.

Запрошений на захід директор школи Петро Маланюк висловив вдячність за вичерпну, цікаву та актуальну  інформацію щодо світу професій, правильного та свідомого вибору. Він  запевнив, що завдяки подібним заходам до школярів приходить розуміння, що лише навчання, вміння працювати над собою, віра у свої сили та здібності допоможуть їм обрати той життєвий шлях, на якому можна реалізувати себе і стати гордістю Надвірнянщини.

[1]

Класний керівник Ольга Угорчук зазначила, що День відкритих дверей, проведений працівниками служби зайнятості, став корисним для школярів не тільки у плані їх професійної орієнтації, але й допоміг дітям ближче познайомитись із діяльністю служби зайнятості, цікавий, пізнавальний профорієнтаційний урок відкрив чітке уявлення юнаків та дівчат про світ професій і дав єдине питання для роздумів «Яка з професій є моя?».

Наприкінці Зоряна Станіщук звернулась до учнів зі словами: – Прагнення «знайти себе», «стати самим собою», індивідуальність – неодмінна ознака юності. Своє майбутнє визначайте задовго до останнього дзвоника. Адже вибір професії – чи не найголовніший  чинник того, як складеться  ваше подальше життя. Мені хочеться нагадати усім вам: яку професію Ви б не обрали, який фах Ви б не освоїли, фахівці і професіонали у своїй справі завжди потрібні, незалежно від моди на професію чи затребуваність на ринку. Головне, щоб ви відповідально ставилися до обраного шляху, адже правильний вибір – запорука вашого майбутнього добробуту і впевненості.

[2]

Веселі щирі посмішки дітей свідчили  про вдало і цікаво проведений захід. І кожен присутній побажав наступної зустрічі  – та вже у наступному 2014 році!

 

Зоряна СТАНІЩУК,

заступник начальника відділу активної

 підтримки безробітних райцентру зайнятості.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/12/uchni-nadvirnyanskoji-zosh-1-vidvidaly-tsentr-zajnyatosti/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/12/DSC06165.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/12/DSC06223.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.