- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Заява профспілок Надвірнянського району (від 6 грудня 2013 року)

Posted By Модератор On 13.12.2013 @ 13:29 In Громадськість | No Comments

Члени професійних спілок Надвірнянського району глибоко обурені зверненням голови Федерації профспілок України до органів прокуратури України з приводу примусового виселення учасників мирного Євромайдану з будинку Федерації профспілок України.

4 грудня 2013 року голова ФПУ Юрій Кулик, всупереч заяві ФПУ від 2 грудня ц. р. про надання на прохання членів профспілок частини приміщень для обігріву, медичної допомоги, відпочинку, приймання їжі, учасників мирної акції, одноосібно, не маючи повноважень на такі дії, прийняв рішення звернутися до органів прокуратури щодо силового звільнення приміщень ФПУ від учасників мирної акції за Європейське майбутнє, чим дискредитував профспілки.

Людина, котра повинна відстоювати та захищати трудові і соціальні європейські права громадян, по суті стала на бік влади, яка загнала державу в економічну прірву, влади, яка пролила кров і підняла руку на свій народ, яка била наших дітей, жінок, невинних людей, котрі мирним демократичним шляхом у столиці України, у кожному куточку нашої держави вийшли на майдани заявити, що xочуть жити в нормальній, економічно сильній з європейськими засадами державі.

З метою врегулювання вкрай складної стуації, недопущення розколу профспілок вимагаємо: негайно відкликати з органів прокуратури заяву про виселення учасників мирного Євромайдану з будинку Федерації профспілок України; порушити питання щодо термінового скликання засідання Федерації профспілок України стосовно усунення Кулика від обов’язків голови ФПУ та провести позачергові вибори; надати всебічну допомогу та все необхідне учасникам мирного зібрання у приміщенні Будинку профспілок, який належить громаді.

 Ярема ГЛАДУН,

голова райкому профспілки

працівників освіти та науки;

Надія ТОЛКАЧОВА,

голова райкому профспілки

працівників охорони здоров`я;

Дарія ГРИНІШАК,

голова райкому профспілки

працівників культури;

Богдан ВІНТОНЯК,

голова райкому профспілки

працівників державних установ;

Ігор СКОРУПСЬКИЙ,

голова ППО ПАТ

«Нафтохімік Прикарпаття»;

Юрій МУШАК,

в.о. голови ППО

НГВУ «Надвірнанафтогаз»;

Ольга ЗУБЧЕНКО,

голова ППО ВАТ

«Надвірнянський лісокомбінат»;

Володимир КЛЮШТА,

голова ППО

ДП «Надвірнянський лісгосп»;

Анатолій МИКИТИН,

голова ППО

Надвірнянського коледжу.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/12/zayava-profspilok-nadvirnyanskoho-rajonu-vid-6-hrudnya-2013-roku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.