- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Кривавий День Соборності

Posted By Модератор On 24.01.2014 @ 16:54 In Тема дня | No Comments

[1]

У Києві вже другий місяць триває протест українців за зміни. Шостий день продовжуються справжні бойові дії на вулиці Грушевського. Особливо жорстокими стали сутички 22 січня, коли пролилася від кулі снайпера перша молодеча кров  Сергія Нігояна. Цього ж дня від вогнепальних поранень загинули 4 протестувальники. У Бориспільському лісі знайшли тіла двох закатованих людей, а вночі «тітушки» та «Беркут» розгромили активістів «Автомайдану», після чого не вдалося встановити місцеперебування ще деяких мітингарів, серед них і одного з лідерів – Дмитра Булатова. Тепер люди вже відверто заявляють про терор і війну проти них.

Практично під свистом куль і вибухом світлошумових гранат, які розривалися буквально за чотириста метрів, відбулися 22 січня у Києві позачергові сесії Івано-Франківської обласної та 2-е пленарне засідання 24-ї позачергової сесії Надвірнянської районної (згідно з рішенням ХХІV позачергової сесії районної ради від 21 січня ц. р. про проведення другого пленарного засідання цієї сесії у м. Києві 22 січня) та міської рад.

[2]

Голови цих рад Василь Скрипничук, Василь Попович та Зіновій Андрійович заявили про рішучу незгоду із останніми подіями в країні і протестували проти ухвалення диктаторських  законів, які суттєво нівелюють свободу української нації. Івано-Франківщина і Надвірнянщина оголосили, що ці закони не діятимуть на їхніх територіях.

[3]

…Весь день був затьмарений цією страшною звісткою і на Майдані Незалежності і на вулиці Грушевського. Сама напруга ще більше зросла, коли бійці спецпідрозділів, прорвавши оточення, вирушили до Майдану. Та їхню атаку швидко відбили і мітингарі застосували тактику димової завіси і почали спалювати шини від коліс.

[4]

Останні події в державі отримали великий резонанс у світі. Уже дійшло до крайньої межі, коли у нашій країні ведуть братовбивчу війну і саме її ініціювала владна сторона. Треба вміти правильно діяти і відчувати прагнення свого народу, бо саме він вершить законність у державі і є джерелом її влади. Прикро, що за теперішніх умов залишився тільки один шлях. Це шлях активного спротиву…

У своєму коментарі щодо останніх подій голова районної ради Василь Попович зі сцени Євромайдану в столиці України зазначив, що в таких умовах насторожує бездіяльність влади. І депутатам Надвірнянщини не є байдужою доля країни. Влада нашої країни вже перейшла рубікон: стала застосовувати зброю. Та треба добре усвідомити, що не можна воювати із власним народом. У цій війні не буде переможців і переможених. Два великі свята нашої неньки-України – Водохреще і День Соборності, затьмарили страшні події.  У нас зараз залишився тільки один шлях – стояти до кінця. Василь Попович висловив тверду впевненість, що Україна буде європейською державою. І стане вона квітучою, вільною і демократичною.

[5]

Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович заявив, що зараз кожний надвірнянець є солідарний із прагненнями Євромайдану і кожний прагне змін на краще. Зараз – переломний час для нашої країни і ми повинні сповідувати європейські цінності. Наша громада засуджує цю стрільбу бойовими патронами по мирних людях і закликає до виважених і толерантних кроків. Як мовив Зіновій Андрійович, зараз той час, коли маємо рішуче і наступально боротися за майбутнє України. Наше рідне місто не осторонь історичних подій для нашої держави. У виступах Василя Скрипничука та Василя Поповича пролунав рішучий протест і засудження ескалації насильства у державі. Наш районний очільник закликав усю спільноту Євромайдану на ХХІІ Міжнародний Гуцульський фестиваль, який цьогоріч відбудеться у Надвірній, і привітав зі святом Соборності, яке сьогодні, на жаль, оповите таким смутком і гіркотою втрат людських життів.

[6]

…Кожний із мітингарів уже стоїть не за Європу. А стоїть за майбутнє своєї держави, бо хоче її бачити міцною процвітаючою, розвиненою, із активним рухом уперед у соціально-економічному і суспільно-політичному плані. Як і в принципі сповідування основних людських цінностей: таких, як зростання рівня і якості життя, утвердження європейських принципів. Та лише деяких, бо ми вже у Європі і рішуче боремося за свої права і свободи. Україна є і буде демократичною.

[7]

[8]

Учасниками цих виїзних сесій, окрім депутатів обласної, районної і міської рад, стали численні мітингарі – наші земляки-краяни із Надвірнянщини. Уже другий місяць районний штаб національного спротиву, який працює у міській «Просвіті» у Надвірній на вул. Мазепи, організовує збір добровільних пожертвувань і транспорт для поїздок краян на столичний Майдан. Цей Майдан став серцем нації, державності і духовності не лише українського народу. Нашим Майданом захоплюються, його підтримують у десятках країн Європи і світу – державні і громадські діячі, політики, прості громадяни. Безумовно, Майдан стане помітною віхою історичного  і цивілізаційного прориву України у сучасному світі. Та щоб закріпити його успіх, його національний і державницький поступ, варто наполегливо, рішуче і наступально відстоювати його кожної миті. Нас – кожного українця, громадянина рідної і багатостраждальної України, не має зупинити ні страх перед кулями, ні небачена жорстокість «беркутівців». Нас має єднати ідея і прагнення домогтись здобути істинну незалежність, справедливість і високодостойність Української Держави.

[9]

[10]

…Майдан кожної миті і днини потребує гарячих, полум`яних і відданих українських сердець, холодного і тверезого глузду, непохитної віри і впевненого поступу на шляху утвердження Української України. Подумай над цим, краянине і краянко. Подумай і прийми можливо просте, зате почесне в ім`я Вітчизни рішення – стати у лави борців на Майдані, стати учасником щоденних молебнів та віче на підтримку Майдану в Надвірній, Ланчині та інших населених пунктах. Таке прохання і заклик патріотів столичного Майдану. Так промовляють наші гарячі серця. Будьмо вірними цьому високому чину і духу.

[11]

Василь ІВАСЮК (текст) та Назарій ГРИДЖУК (світлини) «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/01/kryvavyj-den-sobornosti/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8022.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_7935.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_7950.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_7989.jpg

[5] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_7995.jpg

[6] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_7909.jpg

[7] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8004.jpg

[8] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_80241.jpg

[9] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8026.jpg

[10] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8037.jpg

[11] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8039.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.