- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянські «союзянки» – луганським

Posted By Модератор On 10.01.2014 @ 16:21 In Громадськість | No Comments

Наприкінці грудня 2013-го у м. Києві відбувся VІ з`їзд Всеукраїнської громадської організації «Союзу Українок» за участі більше сотні активісток з усіх областей нашої країни, у т. ч. 17 представниць Прикарпаття під керівництвом голови обласного відділу «Союзу Українок» Уляни Шведюк.

Відома громадська діячка, лідер СУ Лілія Григорович прозвітувала про роботу і склала свої повноваження. На з`їзді головою цієї Всеукраїнської громадської організації обрали львів`янку Ореславу Хомик.

Чи не найбільше вразила делегаток розповідь Ніни Гейко із м. Стахановськ Луганської області як про зруйнування у цьому місті пам`ятника Т. Шевченку, так і про сім`ю її дочки, постраждалої від «беркутівців» під час розгону столичного Євромайдану. Онукові Ярославу зламали руку, але він знову вийшов на Майдан із національним прапором і наміром стояти там, доки не покарають тих, хто пролив кров його матері, яка перебуває у тяжкому стані.

Надвірнянські «союзянки» збирають кошти і для її лікування, і для поновлення пам`ятника Кобзареві у Стахановську. Про це поінформувала делегат з`їзду, голова районної філії СУ Ольга Багрійчук, яка також адресує краянам Різдвяні вітання.

Хай буде Україна, родина і мати!

Вітаєм! Віншуєм! Здоровим!

Щастя й спокою, достатку у хату!

З Різдвом, з Йорданом Христовим!

Вітаєм! Віншуєм! Здоровим!

Хай доля Вас береже і леліє!

З Новим роком! З Різдвом Христовим!

Орися СПІВАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/01/nadvirnyanski-soyuzyanky-luhanskym/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.