- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про звернення районної ради

Posted By Модератор On 31.01.2014 @ 14:59 In Влада | No Comments

  626-24/2014 від 28.01.2014 р.

Відповідно до частини 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна рада вирішила:

Схвалити звернення районної ради до лідерів парламентської опозиції (додається).

Голова районної ради В. В. Попович

 

Голові фракції ВО «Батьківщина»

Яценюку Арсенію Петровичу

Голові фракції ВО «Свобода»

Тягнибоку Олегу Ярославовичу

Голові фракції «Політична партія УДАР»

Кличку Віталію Володимировичу

Звернення

На двадцять третьому році незалежності України влада брутально порушила права і свободи громадян, гарантовані Конституцією України та чинним законодавством, позбавивши Український народ права на євроінтеграцію, і своїми незаконними наказами пролила кров невинних людей.

Жорстокими, неадекватними, агресивними діями з боку спецпризначенців проти мирного населення, яке не порушувало громадський порядок і не створювало загрозу здоров’ю або життю інших, було перейдено межу людяності – режим відкрив своє справжнє злочинне обличчя. Такі дії спецпідрозділів носять ознаки тортур і насильства та класифікуються як злочини проти людства. Ми, депутати Надвірнянської районної ради, глибоко обурені політикою, яка проводиться в Україні стосовно активістів Євромайдану.

Ось уже впродовж місяця в Україні через бездіяльність влади широко розгорнулися протиправні дії щодо громадян України, які виступили проти повної здачі держави в рабство Кремля.

Щоденні розправи з активістами відбуваються майже по всій Україні. Йдуть реальні репресії активних людей в областях. Останніми подіями, які сколихнули громадськість Надвірнянщини, стало побиття та затримання під час мирних акцій 20 січня студента театрального інституту ім. Карпенка-Карого Іванюка Андрія Михайловича, 1987 року народження (уродженця селища Битків Надвірнянського району), який утримується в Лук’янівському СІЗО.

Також за здійснення своєї професійної діяльності 22 січня потрапив у руки «Беркуту» в Києві та був звинувачений у незаконному носінні холодної зброї фотограф Мар’ян Гаврилів (житель міста Надвірна). Ганебним та зухвалим фактом під час затримання стало розірвання вишиваної сорочки Мар’яна Гавриліва працівниками «Беркуту» та втоптування її в снігу, що свідчить про повну зневагу до всього, що зв’язано з українськими символами та з Україною в цілому.

24.01.2014 р. Оболонським районним судом м. Києва,  не враховуючи ані малих дітей на утриманні, ані характеристики з місця проживання, ані поручительства народних депутатів,  Мар’яну Гавриліву присуджено 2 місяці арешту, як запобіжного заходу.

Звертаємось до Вас добитися якнайшвидшого звільнення всіх  активістів протестних акцій, в тому числі вихідців з Надвірнянського району.

Разом до Перемоги!

Слава Україні!


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/01/pro-zvernennya-rajonnoji-rady-3/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.