- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розпочалися Шевченкові заходи

Posted By Модератор On 17.01.2014 @ 14:22 In Духовність | No Comments

Підготовка до відзначення Шевченківського ювілею в нашій області триває. Зокрема, за участі голови ОДА Василя Чуднова 13 січня ц. р. у райцентрі Рожнятівщини напередодні старого Нового року відбулося відкриття року Шевченка в області освяченням оновленого пам`ятника Кобзареві.

Надвірнянщина теж активно готується до відзначення цієї ювілейної дати. У загальноосвітніх школах району провели літературні читання, конкурси на краще виконання творів Кобзаря, вечори вшанування Т. Г. Шевченка. Школярі району 15 січня ц. р. взяли участь  у ХІІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося  ж, брати  мої!»,  присвяченому Шевченківським дням, на тему «Україна, як і великий наш Кобзар, – вічні» у  номінаціях «Література» та «Історія України і державо­творення».

Бібліотеки району проводять поетичні години та вікторини про життя і творчість поета. 2 червня торік у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбувся творчий звіт Надвірнянського району, присвячений  200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка, в якому взяли участь 402 учасники.

Для проведення підготовки до ювілею створено координаційну раду й організаційний комітет. Розроблено план заходів із підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка в Надвірнянському районі на 2014 рік.

Інформаційно-аналітичний відділ

райдержадміністрації.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/01/rozpochalysya-shevchenkovi-zahody/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.