- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Заява членів районної організації профспілки працівників державних установ до Президента України, організації галузевої профспілки

Posted By Модератор On 31.01.2014 @ 14:53 In Влада | No Comments

Ми, члени районної організації профспілки працівників держ­установ, надзвичайно обурені кривавими подіями у м. Києві на вул. Грушевського і заявляємо глибоке занепокоєння діями правоохоронних органів.

Влада оголосила війну проти власного народу, прийнявши антинародні та антидемократичні закони, не дослуховуючись та не беручи до уваги вимоги протестувальників, діє цинічно та безжально.

Пролита кров на майдані 30 листопада та 1 грудня на Банковій, а нині на вул. Грушевського,  де відомо про 5-х загиблих протестувальників. Причина смерті – вогнепальне поранення, де в них стріляли спецпризначенці. Стріляють прицільно у голову і груди. На даний час поранено більше 40 журналістів, що недопустимо у правовій незалежній державі, де право громадян висловлювати свою позицію до дій влади на мирних зібраннях гарантоване Конституцією України.

Як виборний орган районної організації профспілки засуджуємо всі ці дії та вимагаємо припинити незаконне переслідування владою тих учасників Євромайдану, які постраждали від жорстоких дій спецпризначенців. Натомість є незрозумілим чому вчинені кримінальні правопорушення правоохоронними органами, окремими їх керівниками не дістають відповідної правової оцінки.

З боку влади з цього приводу до цього часу не вжито ніяких заходів.

Державні органи влади тривалий час не проводять дієвої практичної роботи щодо врегулювання ситуації в мирний спосіб. Тобто і надалі дії влади грубо порушують конституційні права людей, що посилює політичне протистояння в суспільстві.

Вважаємо, що Президент України, як гарант дотримання Конституції, зобов’язаний убезпечити українським громадянам реалізацію права на мирні зібрання та права на мирний протест.

Закликаємо Главу держави вжити всіх заходів, щоб не уможливити силове протистояння на Євромайдані.

Закликаємо всі профспілкові організації обговорити та прийняти рішення про підтримку  прагнення українського народу на Європейський розвиток України, на право жити у цивілізованій, правовій, незалежній державі.

Прийнято на позачерговому пленумі

райкому профспілки 24 січня 2014 р.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/01/zayava-chleniv-rajonnoji-orhanizatsiji-profspilky-pratsivnykiv-derzhavnyh-ustanov-do-prezydenta-ukrajiny-orhanizatsiji-haluzevoji-profspilky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.