- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Михайло Ноняк: «Майдан стоятиме!»

Posted By Модератор On 28.02.2014 @ 15:08 In Новини,Протести | No Comments

Разом зі своєю сотнею із Самооборони Майдану 18-20-го лютого я стримував натиск тітушок і сил «Беркуту» на вулиці Грушевського, Європейській площі і Хрещатику. Деяких бійців затримали правоохоронці, близько двох десятків поранили. Зокрема, це травми, завдані осколками гранат і травматичною зброєю, тяжкі опіки. Зараз я комендант урядової резиденції «Межигір’я», охороняємо разом із працівниками МВС палац колишнього президента України Віктора Януковича.

Дивує, що він себе дуже сильно любив і надто зверхньо ставився до України та її народу. Саме оздоблення із золота, напевно, вартує мільярди доларів. Знайшли великі колекції живопису, дорогоцінностей, зброї. У перші дні частину їх розграбували мародери. У Межигір’ї є все: лікарня, кухня, де їжу готували із природних продуктів, деякі з них тут і вирощували, зимовий сад із пташками та страусами, зал для боулінгу, декілька великих басейнів, тенісний корт, футбольне поле і багато іншого. Страшний нарцисизм розвинувся в Януковича, який випустив поштову марку і нагороди із власним зображенням. Це не можна відобразити словами, це просто зверхнє і жорстоке ставлення до свого народу.

Зараз триває певний перехідний період на Майдані. Економічна ситуація в державі є критичною, розпочалося перезавантаження влади. Вже запущений процес президентських виборів. На осінь планують дострокові парламентські вибори. Ситуація стабілізується може через декілька місяців, а може і через рік. Перемогою є й те, що нову владу визнали легітимною Європа і США. Безсумнівно, фінансова допомога з їхньої сторони допоможе стабілізувати економічну ситуацію в державі.

Майдан і далі стоятиме, але, напевно, зміниться сам його формат. Не буде барикад, з’являться шляхи до проїзду. Майдан має стати індикатором для нової влади і кожний має пам’ятати про страшну ціну здобутої волі від диктатури режиму. Він залишиться у наших серцях навічно, як ореол міцного духу і незнищенності української нації.

Телефоном з Києва

 Михайло НОНЯК,

сотник Самооборони

Майдану, голова Надвірнянського міського осередку товариства «Просвіта».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/02/myhajlo-nonyak-majdan-stoyatyme/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.