- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Наша справа ще на важкому шляху до свободи

Posted By Модератор On 28.02.2014 @ 14:30 In Новини | No Comments

Найбільш кровожерним, злодійським режимом підірваний рух до європейських соціальних стандартів. Потоптана гідність українців, сплюндрована довіра до нашої країни, яку бандитський режим штовхнув в убивчий вир озвірілих поліцаїв. Недарма багатьом були не до вподоби слова Оксани Забужко: «Україна – патологічно варварська країна». Це була правда, до якої не прислухались.

Сьогодні народ через невинну кров довго заліковуватиме тяжкі рани на нашій землі, до якої привела партія регіонів на чолі з диктатором Януковичем. Відлунням, як дзвоном, стукатиме у серця нації страшна трагедія. Дико мені виглядає транспарант фальшивого толку на районному суді «Правосуддя має здійснитися хоч би загинув світ». Міркую над цією прикрасою багатого чільника відомства.

У час розрухи безлична зграя почувається вільно і безвідповідально у фашистсько-поліцейській системі, яка приписала собі називатися «правоохоронні органи». Переформатовані слова «міліція з народом» на слова «міліція з бандою». Міліція сьогодні дратує людську психіку, як чума у формі, скомпроментована і гидотна. Щодо поліцейства нам потрібний грузинський варіант, а для Януковича, його кліки і партії регіонів, комуністів – румунський.

Інтелектуальна громадськість має негайно усвідомлювати і починати важливий етап у суспільстві – це жорстка, прискіплива люстрація у кожному, навіть, маленькому населеному пункті. Пора відкрито боротися з ворогами, які багато років послаблюють національну ідею. Їх на наших теренах сотні.

Із точки зору національної ідеології фаза очищення повинна відбуватися під пильним оком суспільства. Бандитський режим Януковича нагадуватиме світові, як нелюди розстрілювали учасників мирного протесту, знищуючи прагнення українського народу до свободи, до національного прогресу. Помста режиму за любов до України глибокою печаллю лягла на стражденну націю. Світ пильно відстежує події на українській землі. Треба негайно створювати громадські комітети для аналізу нашого подальшого національного функціонування і прискіпливо вивчати діяльність не тільки керівних органів, а й рядових, які демонстрували відверто свою прихильність до бандитського режиму. Тільки через очищення наш шлях до свободи. Занадто багато ми прощаємо нашим ворогам. Ставаймо пліч-о-пліч проти агресії тих, котрі підтримували диктаторські вчинки Януковича. Наша справа сьогодні – національною ідеєю поєднати Схід і Захід.

Ми повинні раз і назавжди глибоко і непохитно затямити, що «Україна – понад усе!». Гасло «Банду геть!» і досі не зостається осторонь процесу над клікою, що посягнула на життя українських громадян, які прагнули свободи, утвердження національних постулатів. Треба жорстоко засудити звіриний інстинкт, сконцентрований в Україні режимом Януковича. Ті, що залишились, і ті, що перефарбувались із партії регіонів, ті, що підтримували кровожерливу сволоту, повинні понести відповідальність, народний осуд, публічне очищення. За злочини цієї банди, яку сьогодні знають в усіх куточках планети, понесуть відповідальність засоби масової інформації. Оперативно готуймося до люстрації, тобто очищення нації від потворного продажного мотлоху бандитської влади та її поплічників на наших теренах.

Як писав Іван Франко: «Лиш борися – не мирися, радше впадь, а сил не трать, гордо стій і не корися, хоч пропадь, але не зрадь!». Пам`ятаймо і берімо на озброєння слова титана думки. Шлях наш до свободи очищується. Мрія українського народу здійснюється з відкритим серцем, прагненням щасливого майбутнього. «Думаймо про народ наш, про Батьківщину, про майбутнє» – цими словами промовляє до нас Олесь Гончар.

Наступає світанок нової історичної епохи. Монолітність нації – запорука української стабільності у суспільстві. За словами Лесі Українки «Змагаймось за нове життя». Не відступаймо від нашої боротьби, бо за нами правда. Тому, хто ненавидить наші національні цінності, раджу: «Чемодан, вокзал, Росія».

Не зашкодять нам слова Василя Стефаника: «Тяжко мені орати поле, але мушу, бо хто за мене його виоре».

Слава Україні! Героям слава!

 

Ярослав ЛАЗОРКО,

голова Надвірнянського міського об`єднання товариства

«Просвіта» ім. Тараса Шевченка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/02/nasha-sprava-sche-na-vazhkomu-shlyahu-do-svobody/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.