- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Шевченкіана у листівках

Posted By Модератор On 14.02.2014 @ 12:46 In Духовність | No Comments

У виставковому залі картинної галереї будинку міської «Просвіти» презентовано виставку репродукцій малярських творів, що віддзеркалюють ще одну яскраву грань могутнього таланту Тараса Шевченка, наочно підтверджуючи його неосяжний потенціал.

Експозиція «Шевченкіана в листівках» засвідчує про велику любов українців до поета, прозаїка, художника, мислителя, академіка Т. Шевченка.

Понад триста репродукцій вінчають глибоку шану Великому українцеві з нагоди 200-річчя від дня його народження.

«Шевченко як духовна субстанція нації був і є визначальним критерієм, за яким здійснюється нарощення в національній культурі від покоління до покоління гуманістичних духовних можливостей народу, які сприяють розквітові людської ообистості» – писали Іван Дзюба і Микола Жулинський.

А залишаюся я живим

серцем для свого народу

У районній бібліотеці для дорослих діє виставка, присвячена 200-річчю від дня народження національного генія Тараса Шевченка. Рясну палітру видань різних років із глибокою шаною експонують на виставкових полицях.

Користувач бібліотеки має приємну нагоду побувати у близьких стосунках з духовним організмом друкованого слова його глибоких творінь і широкого писаного полотна про життя і діяльність Тараса Шевченка.

Ярослав ЛАЗОРКО,

голова Надвірнянського міського об`єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/02/shevchenkiana-u-lystivkah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.