- Народна Воля - http://volya.if.ua -

За 2013-ий голова прозвітував. Міський бюджет-2014 прийняли

Posted By Модератор On 21.02.2014 @ 14:15 In Політика | No Comments

Перша робоча тридцять дев`ята сесія Надвірнянської міської ради 13 лютого ц. р.,  проходила під орудою міського голови Зіновія Андрійовича за активної участі більшої частини депутатського корпусу.

На плідну працю колег поблагословив священик УПЦ Київського патріархату, депутат міської ради о. Любомир Траско. А днем раніше, 12 лютого, на свято Трьох святителів, Надвірну відвідав адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископ Василь Івасюк. У церковних урочистостях, як завжди, взяв участь хор духовної пісні «Феліціо», яким керує депутат міської ради Наталія Байдак. Тож, депутати міської ради просто зобов`язані гармонійно поєднувати у своїй діяльності відданість морально-духовним цінностям і дотриманя прагматичного підходу в розв`язанні проблем міста. Зрештою, це зумовлено суворими реаліями революційного часу. Ось і цього разу втримати такий баланс їх спонукали напутні слова о. Любомира Траска, котрий наголосив, що кожне рішення, ухвалене депутатами, повинно бути проникнуте мудрістю.

Після включення до порядку денного за пропозицією керівника юридичного відділу міської ради Ярослава Дем`янчука і першого заступника міського голови Олега Йосипенка додаткових питань про впорядкування положення про розміщення літніх майданчиків та затвердження тарифів на теплопостачання для бюджетних організацій депутати проголосували за нього в цілому.

***

У своєму звіті міський голова Зіновій Андрійович минулий 2013-ий рік назвав цікавим, багатогранним і багатовекторним. Разом з тим крізь призму існуючих проблем міська влада переслідувала мету – втілити намічене в життя, практично реалізувати поставлені завдання. І щоб життя у таких невеликих містечках, як Надвірна, змінилося на краще, весь депутатський корпус на чолі з апаратом міської ради і міським головою без жодних зволікань відразу приєдналися до революційних процесів, що, як відомо, розпочалися у третій декаді листопада ще торік, наголосив Зіновій Андрійович.

Аналізуючи роботу комунальних підприємств, керівник міста зауважив, що фінансування їх, та й не тільки, позначене нестабільною діяльністю райвідділення казначейської служби. Та попри все надвірнянські комунальники міського голову і громаду не підвели.

КП «Надвірнаводоканал» увійшов навіть у лідерську «трійку» найперспективніших підприємств області, уточнив міський голова. Минулий рік увінчався для міста й успішним освоєнням понад 1 млн. грн. з обласного екологічного фонду. А от КП «Житловик» і «Комунсервіс» й донині продовжують дошкуляти забрудненням сміттєвих зон у мікрорайонах Надвірної, спричинених несанкціонованим вивезенням туди сміття із навколишніх сіл, для яких сміттєзвалище у Надвірній закрите із 1 січня 2014 року.

Загалом зроблено чимало, але профінансовано робіт на половину, тому й виникли великі перехідні борги на 2014 рік. Але така ситуація не пригнічує запалу Зіновія Андрійовича, котрий пообіцяв докласти максимум зусиль для продовження впорядкування міського парку ім. І. Франка. Зокрема, там передбачають облаштувати літню естрадну сцену, де відбуватимуться основні феєричні дійства ХХІІ Гуцульського фестивалю. Тож мистецький майданчик у парку стане уже третім (після майдану Шевченка і стадіону «Нафтовик»), для такої величезної імпрези.

Вагомим виявився ужинок міської влади у написанні проектів розвитку місцевого самоврядування (аж 17!). Серед найсвіжіших перемог – проекти із заміни фасаду та вікон у ДНЗ «Сніжинка», а також із облаштування біля районного будинку культури скверу легендарних воїнів УПА брата і сестри Мирона і Марти Свідруків.

Після звіту Зіновій Андрійович відповів на запитання депутатів.

***

Депутати позитивно обговорили питання про визнання Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України; про добровільний загін народної самооборони як орган муніципальної дружини м. Надвірна. При цьому депутати підтримали пропозиції Зіновія Андрійовича та Богдана Зеленчука, щоб до Народної ради міста ввійшли голови профільних депутатських комісій та фракцій міської ради, а також секретар міської ради Тарас Пекарський.

***

З основного питання – про міський бюджет на 2014 р. – доповідала заступник начальника управління бухгалтерського обліку і звітності Ганна Філюк. Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2014 р. – 27906017 грн. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначити в сумі 20484117 грн.; спеціального фонду бюджету – 7421900 грн. Зіновій Андрійович підкреслив, що цьогоріч голов­ний фінансовий документ ретельно обговорювали у профільній бюджетній комісії при активній підтримці всіх небайдужих депутатів міської ради і наявного розуміння районної ради. Результати такої цілеспрямованої роботи не примусили себе довго чекати – цьогоріч вперше з міської скарбниці до району не вилучать жодної копійки. Керівник міста проаналізував, як упродовж семи років із міського бюджету вилучали кошти (у процентному відношенні). Приміром, у 2010 р. – при бюджеті у 20 млн. грн. вилучення складало 19 відс., хоча ще у 2006-му  вилучали 76 відс. Помітним зменшенням характерні останні два роки: 2012-ий – 25 млн. грн. (12,6 відс.); 2013-ий – 28 млн. грн. (9 відс.). А при майже 30-мільйонному цьогорічному бюджеті вилучення «сягне» 0 відс.

Тому цілком доречними стали вдячні слова, висловлені міським головою на адресу депутатів міської, районної рад, а також відділу освіти та управління фінансів РДА. – І зараз головне завдання – працювати над виконанням дохідної частини, – сказав, звертаючись до депутатського корпусу, Зіновій Андрійович. Про виконання депутатських запитів і звернень інформував секретар міської ради Тарас Пекарський. Сесія заслухала виконання запитів Володимира Гринішака (про звернення до членів ПР) та Ігоря Дем`янчука й Романа Мажака – про встановлення засобів примусового зниження швидкості руху автотранспорту на автодорозі «Надвірна-Бистриця», Богдана Зеленчука про облаштування вуличного освітлення, Володимира Гринішака щодо освітлення вулиць, ремонту даху будинку № 8 на вул. Княгині Ольги.

Свої депутатські запити оприлюднив Віктор Веселовський: щодо включення у план соціально-економічного розвитку міста на 2014 р. ремонту будинків на вул. Мазепи, серед яких будинок № 21, а також про систематичний звіт про виконані роботи комунальних служб міста. Звіти комунальників традиційно передбачені у розроблених планах роботи міської ради на перше півріччя ц. р. Також вирішено оприлюднювати такі звіти на сайті міської ради.

***

На сесії розглянули й інші питання, прийняли конкретні рішення.

 

Інформація

Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/02/za-2013-yj-holova-prozvituvav-miskyj-byudzhet-2014-pryjnyaly/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.