- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обережно: підробки

Posted By Модератор On 21.03.2014 @ 14:49 In Природа | No Comments

На ринку України є різноманітні засоби захисту рослин від шкідників, хвороб та бур`янів. Завдяки їх високій якості, ефективності та зручності застосування господарі мають дієві засоби боротьби із шкідливими об`єктами.

Але, на жаль, будь-який хороший продукт стає об`єктом підробок з боку недобросовісних підприємців, котрі прагнуть використати здобуту виробником репутацію для власної наживи. Підробки існують у багатьох сферах нашого життя, але у сфері захисту рослин вони є особливо небезпечними.

Найнебезпечнішими є ті підробки, де в якості дешевого замінника використовують застарілі заборонені препарати. Тому не купуйте пестициди й агрохімікати на ринку, з автовантажівок, у невідомих продавців, через інтернет, без чека та сертифікату якості. Купуйте засоби захисту рослин лише у ліцензованих постачальників. Упаковка повинна бути заводською. Звертайте особливу увагу на наявність голограм, захисних плівок, номер партії, спеціальні позначки на кришці. Оригінальну голограму неможливо зняти неушкодженою з упаковки.

На етикетці, яка міцно прикріплена до упаковки, інформація повинна бути надрукована чітким шрифтом українською мовою із зазначенням назви постачальника та його адреси в Україні; діючої речовини, назви препарату, номеру партії, ваги або об`єму, дати виготовлення і терміну придатності, найменування фірми-виробника та його адреси, регламенту застосування (норма витрати, культура, об`єкт, спосіб, час обробки, обмеження, термін очікування, способи знешкодження, заходи безпеки та надання першої медичної допомоги).

Із зростанням попиту на пестициди збільшується небезпека негативного їх впливу на навколишнє середовище. Дотримуйтесь правил особистої гігієни і техніки безпеки під час роботи із ними.

Богдан КУШНІР,

начальник Державної фітосанітарної інспекції-головний державний фітосанітарний інспектор області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/03/oberezhno-pidrobky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.