- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Приходьте, дзвоніть – постараємося допомогти

Posted By Модератор On 28.03.2014 @ 13:23 In Соціальне | No Comments

Надвірнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) здійснює соціальне обслуговування та надання соціальних послуг одиноким громадянам та одиноким інвалідам, котрі перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання. Налагоджена співпраця з місцевими органами самоврядування району, що сприяє вчасному отриманню інформації щодо певних категорій людей, які потребують надання соціальних послуг.

Чимало людей на старість залишаються наодинці зі своїми проблемами, потребують особливої уваги, і допомогти їм можуть працівники територіального центру. Соціальні робітники  відділення соціальної допомоги вдома надають соціально-побутову допомогу одиноким громадянам та інвалідам у 17 населених пунктах району. Вони доглядають за підопічними під час хвороби, за їхніми дорученнями вирішують різноманітні питання у державних та громадських організаціях, готують їжу, допомагають у  пранні білизни, купляють і доставляють продукти харчування, ліки, газети, викликають лікаря, підтримують чистоту приміщень, читають періодичну пресу, ведуть співбесіди тощо.

Медична сестра відділення соціально-побутової адаптації надає соціально-медичні послуги вдома: вимірює тиск, забезпечує вчасне придбання медикаментів за пільговими рецептами, виконує призначення лікаря щодо надання лікувальної та профілактичної допомоги, супроводжує у поліклініку тощо.

Перукар відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надає безоплатні перукарські послуги громадянам, яких обслуговують структурні підрозділи терцентру. Тим підопічним, які за станом здоров’я не виходять із дому, перукар надає послуги вдома. При відділенні працює пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, в якому одинокі громадяни  можуть отримати безоплатно палиці, милиці, ходунки та інвалідні візки.

Не залишайтесь наодинці зі своїми проблемами – приходьте, дзвоніть і ми постараємось Вам допомогти!

Щоп’ятниці у територіальному центрі працює «гаряча» телефонна лінія: 2-51-27.

Роман ОГЕРУК,

директор Надвірнянського територіального центру соціального обслуговування

(надання соціальних послуг).


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/03/pryhodte-dzvonit-postarajemosya-dopomohty/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.