- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Генпрокуратура: дві версії смерті Музичка

Posted By Модератор On 25.04.2014 @ 12:59 In Закон,Політика | No Comments

Зараз прокуратура розглядає дві версії загибелі Олександра Музичка: умисне вбивство представниками спецпідрозділу «Сокіл» та смерть через випадкове натиснення загиблим на спусковий механізм своєї зброї. Про це повідомили представники Генпрокуратури під час засідання Тимчасової слідчої Комісії ВР України із розслідування обставин його загибелі 22 квітня. Призначено більше 27 судово-медичних експертиз.

Порушили питання ігнорування правоохоронними органами запитів ТСК. За словами голови комісії Юрія Дерев’янка, від МВС, Генпрокуратури, СБУ у розпорядження ТСК лише частково надійшли запитані документи. Копії матеріалів кримінального провадження за фактом смерті Музичка, інші матеріали надані частково. Не надали Комісії аудіо- та відеоматеріали, які зібрали щодо Музичка у рамках усіх кримінальних проваджень та оперативно-розшукових справ, що стосуються його розшуку, місцезнаходження, затримання правоохоронцями та його загибелі. Представники правоохоронних органів не відповіли на всі запитання експертів і громадських членів ТСК.

– Відсутність інформації, яка стосується результатів експертиз, а також іншої інформації, яку ми просили надати, гальмує роботу комісії. Але ми надалі здійснюватимемо інформаційні запити. Представники прокуратури, мабуть, не очікували, що громадськість і експерти настільки підготовлені до активної участі в роботі комісії і задаватимуть неприємні питання,  – зазначив Юрій Дерев`янко. Представники «Правого Сектору» привели двох свідків, котрі знаходилися на місці події під час затримання і загибелі Музичка. Начальник Головного слідчого управління ГПУ Ігор Щербина сказав, що гарантує безпеку свідкам і готовий засекретити всі їх свідчення. Адвокат родини Музичка попросив, щоб свідки не давали показань перед камерами на засіданні Комісії. Обидві сторони домовились після засідання ТСК поїхати до ГПУ для слідчих дій.

Комісія вирішила звернутися до теоретиків у галузі права, щоб з’ясувати, чи не перевищили  свої дії правоохоронці  й отримати відповідну кримінально-правову оцінку. Також ТСК прийняла рішення про запит криміналістичної експертизи щодо тактики затримання загиблого.

Проміжний висновок щодо результатів роботи ТСК планують оприлюднити сьогодні, 25 квітня.

 Прес-служба народного депутата України Юрія Деревянка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/04/henprokuratura-dvi-versiji-smerti-muzychka/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.