- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Громада Красної відзначила свято Матері

Posted By Модератор On 30.05.2014 @ 13:36 In Громадськість | No Comments

У селі Красна 18 травня відзначили свято Матері та провели Шевченківські дні, які довелося перенести з березня, коли вся країна із жалем і тугою сумувала за Героями Небесної Сотні.
Актова зала Краснянської школи була переповнена жителями села із сім`ями. Участь у заході взяли вихованці місцевої школи та художній колектив села.
Керівники самодіяльного художнього колективу с. Красна під керівництвом Руслани Нагорняк та Василя Тарлапана разом із місцевими учнями організували справжнє свято для матерів. Діти декламували вірші про материнську любов, дякували своїм дорогим матусям за недоспані ночі, велику любов та ласку, яку вони відчуватимуть усе життя. Під керівництвом Уляни Петруняк шкільний хор подарував матерям пісню, а маленькі діти вигравали на музичних інструментах.
Не забули і про Кобзаря українського народу – Тараса Шевченка. Діти розповіли про життя та творчість цього геніального українського Пророка. А на завершення учні розповідали вірші та виконали пісню на слова Кобзаря.
Депутат районної ради від ВО «Свобода» Андрій Крицький своє вітання розпочав із слів подяки матерям. «Дякуємо Вам за безцінне – Вашу материнську любов, що оберігає на холодних вітрах життя. І тоді, коли пізнаємо перший терпкий смак перемоги, і коли зазнаємо першої гіркоти розчарувань». Він наголосив, що українцям необхідно продовжувати традицію святкування Дня Матері, адже в українській культурі завжди поважали жінку та шанували матір.
Проведення заходу проігнорував сільський голова Василь Ярославович Завальнюк, який за весь період перебування на посаді сільського голови не відвідав жодного свята, організованого активом села.

Світлана ДІДОВОДЮК,
директор будинку культури с. Красна.

Від редакції. Сільський голова Василь Завальнюк на репліку в останньому абзаці зауважив, що в цьому році будинок культури і його керівництво провело лише один захід. Зважаючи на немалу зарплату керівництва будинку культури, він вважає, що можна було б у селі провести платні виступи професійних митців. А ще зауважив, що від дня відзначення свята Матері директор будинку культури відсутній на роботі.
Світлана Дідоводюк, директор будинку культури, на зауваження сільського голови уточнила, що відсутня на роботі, бо перебуває на лікарняному. Не лише у Красній, але й в інших культмистецьких закладах району із початку року не проводили культурно-розважальних заходів, зважаючи на складну ситуацію у державі (трагічні події на Майдані у Києві, непроста обстановка на Сході України та період Великодного посту) і про це сільський голова мав би знати.
Очевидно, що напруженість у стосунках між керівниками сільської влади і будинку культури у Красній не варто ускладнювати і продовжувати. А варто державним чинникам – і владі, і галузевим структурам, і згаданим керівникам шляхом порозуміння зосере¬дитися на діяльності для громади, а не вдаватися до довготривалих взаємозвинувачень.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/05/hromada-krasnoji-vidznachyla-svyato-materi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.