- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Михайло Іваночко офіційно вступив на посаду голови Надвірнянської РДА

Posted By Модератор On 08.05.2014 @ 15:15 In Влада | No Comments

У вівторок, 29 квітня, голова обласної державної адміністрації Андрій Троценко офіційно представив новопризначеного голову Надвірнянської районної державної адміністрації Михайла Степановича Іваночка і зачитав розпорядження в. о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова № 705/214-рп від 23 квітня ц. р. (про нього «Народна Воля» інформувала 25 квітня ц. р.).

Серед присутніх – працівники апарату, начальники відділів та управлінь РДА та районних служб, правоохоронних органів, депутати районної і Надвірнянської міської рад, сільські, селищні і міський голови, керівники підприємств та організацій, члени Надвірнянського районного штабу національного спротиву і Надвірнянської самооборони, представники громадських організацій і партійних осередків, керівництво окружної виборчої комісії ТВО № 88 та інші.

1 [1]

Отці-декани УГКЦ Ігор Шліхутка та УПЦ КП, депутат районної ради Олег Траско благословили урочисте дійство молебнем і духом святого Воскресіння.

Голова ОДА Андрій Троценко (нагадаємо: вихідець із Надвірної і на цій формальній перевазі для розвитку Надвірнянщини наголошували промовці) звернув увагу на нинішній особливий суспільно-політичний і господарський момент, коли доведеться працювати новому голові РДА. У ці травневі дні триває загроза втручання диверсійних груп, здебільшого, іноземних, з метою дискредитації державних і органів місцевого самоврядування, загострення протистояння між ветеранами війни, українськими повстанцями-підпільниками, вояками дивізії «Галичина», між віруючими різних релігійних конфесій тощо, аби спровокувати нестабільність, розруху, посіяти зневіру і посилити негативізм напередодні президентських виборів. Тому обов`язково треба зробити усе можливе, аби на теренах Надвірнянщини панував спокій, стабільність, взаємоповага між людьми. Маємо сповідувати миролюбність і спокійну працю. Новопризначеному керівникові виконавчої влади у районі голова ОДА порекомендував тримати тісний контакт із керівництвом і депутатським корпусом районної ради, брати приклад у цьому з ОДА, яка результативно співпрацює з обласною радою. Не шлях протиріч і незгод, а шлях діалогу має визначати стиль роботи нового керівника. Треба з розумінням ставитися до нинішнього фінансово-економічного становища і ситуації з державним бюджетом, криза якого пов`язана з військовими витратами через агресію путінської Росії. Варто враховувати перехідний період структурних змін від нинішніх ОДА і РДА до виконкомів обласних і районних рад. «Почуйте кожну людину, організуйте прийом громадян і працюйте так, аби громада дала Вам підтримку під час обрання головою райвиконкому», – побажав голова ОДА Андрій Троценко голові РДА Михайлові Іваночку.

Вдячність керівникам підприємств, організацій та органів місцевого самоврядування за витримку і злагоджену працю у період відсутності керівництва РДА висловив голова районної ради Василь Попович. Він подякував за це також усім активістам та учасникам Майдану в Києві і в Надвірній і повідомив, що Надвірнянщина передала для оборонного фонду України 750 тис. грн., а 200 тис. грн. – для Надвірнянського райвійськ¬комату і Делятинської військової частини. «Ми готові всією районною радою і її виконавчим апаратом допомагати і співпрацювати з новим керівництвом РДА, використовуючи досвід і допомогу та підтримку районного штабу національного спротиву та інших громадських формувань», – запевнив голова районної ради Василь Попович.

Свої побажання і бачення шляхів співпраці з новим керівництвом й оновленою командою РДА висловили Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, депутат обласної ради Володимир Грабовецький, голова райорганізації ВО «Батьківщина», депутат районної ради Ігор Писклинець, голова обласної Народної ради п. Стефанишин.

Голова РДА Михайло Іваночко привітався з переповненою залою бандерівським привітом «Слава Україні!». «Впевнений, що будемо мати справжню Українську Державу, яку недаремно ми виборювали на Майдані у Києві протягом трьох місяців і відстоюємо її честь та гідність протягом півтора місяця у протистоянні з агресивною Росією», – наголосив він. А ще звернувся до всіх місцевих голів і керівників трудових колективів: «Забудьте про корупцію і хабарі. Працюйте так, аби не було соромно перед 105-ма воїнами-Героями Небесної Сотні. Вірю: будемо працювати – будемо перемагати!».

Характерною особливістю представлення Михайла Іваночка стали почесна варта Надвірнянської самооборони, виконання державного Славеня, національних і воскресних пісень хором надвірнянської церкви Воздвиження Чесного Хреста (кер. Надія Мацьків) з участю союзянок, який є постійним учасником щоденних віч у Надвірній, портрет Кобзаря і червоно-чорний прапорець національно-визвольної боротьби українського народу у службовому кабінеті голови РДА й освячення цього кабінету отцями-деканами.

Іван ГРИДЖУК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/05/myhajlo-ivanochko-ofitsijno-vstupyv-na-posadu-holovy-nadvirnyanskoji-rda/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/05/1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.