- Народна Воля - http://volya.if.ua -

На ХХVІ сесії районної ради

Posted By Модератор On 16.05.2014 @ 15:01 In Політика | No Comments

На початку роботи засідання ХХVІ сесії 8 травня ц. р. голова районної ради Василь Попович привітав із призначенням і запросив у президію голову районної державної адміністрації Михайла Іваночка.
Депутати хвилиною мовчання вшанували пам`ять полеглих за волю України в роки Другої світової війни, а також у теперішній час, тобто Героїв Майдану, Небесної Сотні. На превеликий жаль, продовжив Василь Попович, і в наш час на території держави відбуваються воєнні дії, що загрожують територіальній цілісності та незалежності України, в яких гинуть люди…
Проголосували за включення додаткових питань до порядку денного ХХVІ сесії.
Прозвучали три депутатські запити: Руслана Андрейчука – щодо вишукування коштів для фінансування діяльності фахівців соціальної роботи; Миколи Андрейчука – з приводу перенесення лінії електропередач за межі подвір`я Цуцилівського НВК; Ігоря Поварчука – про виділення 50 тис. грн. для заміни електропроводки в старому приміщенні Білоославської ЗОШ.
Голова районної ради поінформував, що на засіданні президії районної ради вирішили звернутися до керівництва області і народних депутатів України з метою недопущення вивільнення працівників та пошуку ресурсів для фінансової підтримки фахівців соціальної роботи РЦССДМ. Також В. В. Попович повідомив про спільну нараду з головою РДА Михайлом Іваночком, міським головою Зіновієм Андрійовичем та засновниками ТзОВ «ЛК Інтерплит Надвірна» з приводу реорганізації цього підприємства, про що часопис «Н. В.» розповідав у № 49-50 від 8 травня ц. р.
Оскільки сесія відбувалася напередодні 9 травня, констатовано, що спільно із Самообороною району проводять заходи із посилення чергувань. Створені блокпости, патрульні екіпажі для запобігання можливим провокаціям чи терактам. Тому голова районної ради закликав керівників підприємств, установ, громадських організацій бути пильними, уважними й обережними. Зараз обмежується проведення масових заходів, скупчення людей. Маємо бути на Західній Україні прикладом стабільності, об`єднання і спільних дій, переконаний Василь Попович.
***
У своєму звіті на ХХVІ сесії перед депутатським корпусом голова районної ради Василь Попович акцентував увагу, зокрема, на складі райради шостого скликання, структурі й чисельності її виконавчого апарату; проаналізував рішення, прийняті райрадою за звітний період, стан виконання депутатських запитів, роботу президії районної ради, постійних депутатських комісій тощо.
Безперечно, важливою віхою діяльності районної ради є її участь у суспільно-політичному житті району і держави, що, як відомо, було (і досі залишається) насиченим на гострі події національно-визвольної боротьби. Відображаючи прагнення краян до розбудови національної держави, враховуючи настрої та патріотичні почуття громади Надвірнянщини, районна рада відстоювала демократичні здобутки, права і свободи жителів району, ставала на заваді спроб плюндрування української мови та історії, національного розвитку, зазначив голова районної ради. За чітку безкомпромісну позицію та ініціативи, провідну роль керівника у діяльності райради, Василь Попович удостоївся слів вдячності, зокрема, від депутатів районної ради: Ігоря Андруняка, Андрія Карманського, Ігоря Писклинця, Ланчинського селищного голови Михайла Іванюка, голови РДА Михайла Іваночка, депутата обласної ради Володимира Грабовецького, який взяв участь у роботі сесії. У свою чергу В. В. Попович також подякував депутатам, Штабу національного спротиву району, Самообороні та всій громаді Надвірнянщини за підтримку й утримання ситуації в районі стабільною.
***
Депутати заслухали та взяли до уваги звіт районної держадміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2013 рік. Невирішеними залишаються питання: щодо утилізації ТПВ; спорудження і добудова шкіл; відновлення роботи ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття»; завершення будівництва 2-ї черги підвідного газопроводу Надвірна-Ланчин та ще багато інших, що вимагає чимало коштів. Затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2014 р. та основні напрямки розвитку у 2015-2016 роках. Райдержадміністрації, сільським, селищним, міській радам, керівникам підприємств, установ та організацій району доручено вжити заходів щодо її виконання.
Розгляд цих питань координував начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Василь Уніят. Під орудою начальника управління фінансів РДА Михайла Обідняка депутати внесли зміни до рішення районної ради від 3 лютого 2014 р. № 643-25/2014 «Про районний бюджет на 2014 рік».
Обговорюючи питання про виконання районних цільових Програм, наголошувалося про необхідність приведення їх паспортів у відповідність до наявності фінансових ресурсів у райбюджеті 2014 р. У зв`язку із закінченням терміну дії знято з контролю цілу низку рішень райради про деякі Програми.
***
Депутати заслухали т. в. о. начальника ВДАІ з обслуговування Надвірнянського району при УДАІ УМВС Василя Гаджеги «Про роботу відділення щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в районі».
У процесі обміну думками депутати отримали відповіді на поставлені питання, а деякі з них залишилися і без відповіді, скажімо, ті, що стосуються керівника ВДАІ… Депутати зауважили недостатні дії працівників ДАІ щодо обмеження в`їзду великовантажного транспорту до центру міста. Як з`ясувалося, «даїшники» тут безсилі, тому наразі ситуація залишається без змін і виправити її може хіба що ремонт об`їзної дороги, що при нинішніх складних фінансових умовах видається просто нереальним.
***
Як завжди, чимало питань у депутатів виникло і до завідувача сектору з питань надзвичайних ситуацій РДА Віктора Рахінського, котрий доповідав про стан цивільного захисту населення в районі. Зокрема, широкий блок питань порушив Ігор Андруняк, Надвірнянській РДА організувати приведення в належний стан запасного приміщення для розміщення штабу цивільного захисту району до 1 червня ц.р.; створити комісію за участі відповідальних працівників апарату РДА, райради і депутатів щодо перевірки стану захисних споруд цивільної оборони в районі; заборонити списання і продаж захисних споруд цивільного захисту району; організувати створення матеріального резерву району на попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; райвідділам УМВС та СБУ і загону Самооборони району взяти під посилену охорону водозабори в м. Надвірна та селищі Делятин; з метою запобігання надзвичайних ситуацій внаслідок повеней сільським, селищним і міському голові організувати проведення розчищення русел річок, потічків і дощовивідних канав на територіях підпорядкованих рад до 30 червня ц.р.; незалежний спецзв`язок штабу цивільного захисту з громадами сіл і селищ району. Та зрештою, все впирається в кошти, дійшли висновку депутати і прийняли відповідне рішення. У ньому, зокрема, власникам захисних споруд, які не закінчили проведення технічної інвентаризації, доручено забезпечити її проведення та оформити техпаспорти до 15 серпня ц. р., а також привести до належного стану захисні споруди цивільного захисту. За пропозицією Ігоря Андруняка, рішення доповнили забороною списувати і продавати об`єкти цивільного захисту.
***
Депутати заслухали інформацію прокурора Надвірнянського району про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності за 2013 рік, із чим виступив заступник прокурора Андрій Носович, який також відповів на питання депутатів. Депутати вказали на необхідність вчасно й ефективно реагувати на депутатські звернення; щодо боротьби з нелегальним гральним бізнесом почули з уст працівника прокуратури взаємну підтримку і готовність до спільних дій. Чимало запитань і зауважень, зокрема, щодо подачі тієї чи іншої інформації до вказаного терміну (часу), виникли у керівників органів місцевого самоврядування до заступника прокурора. Чогось нового не почули, але для покращення роботи використовувати електронну пошту. А на питання про політичну мотивацію оскаржених прокуратурою 9-ти рішень сесій райради у період загострення політичної кризи за часів правління Януковича заступник прокурора заперечив це, пояснивши, що «політичних вказівок не було», а, мовляв, були порушення.
***
Внесено зміни до рішення районної ради від 23 листопада 2007 року № 227-10/2007 «Про представників райради до органів управління ТРК «Надвірна». Відтепер замість Ярослава Левкуна та Ігоря Андруняка представниками стали Андрій Крицький та Сергій Штогрин. Внесено також зміни до Статуту ТРК «Надвірна».
***
Депутати прийняли рішення про внесення змін до рішення районної ради від 27 грудня 2012 № 406-17/2012 «Про заходи щодо реалізації в районі Закону України «Про екстрену медичну допомогу».
***
Визнано такими, що втратили чинність пункти 1, 2, 4, 5, 6 рішення райради «Про недовіру Надвірнянській РДА» та п. 2 рішення «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні».
***
За участі депутата міської ради Василя Будзака депутати розглянули питання про звернення районної ради до голови обласної ради, прокурорів району та області, начальника РВ УМВС. Воно стосується побиття цього активіста і громадського діяча, який вимагав перевірити законність вирубки дерев в урочищі «За мостом», депутатом обласної ради, директором ТзОВ «Сонячне озеро» Ігорем Івасюком.
***
Підтримано звернення Штабу національного спротиву району, яке публікуємо у цьому числі, звернення Надвірнянської міської ради щодо можливої реорганізації ТОВ «ЛК Інтерплит Надвірна» (див. «Н. В.» від 25 квітня н. р. № 44-45), а також звернення районної ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо збереження та розвитку нафтопереробної галузі Прикарпаття.
***
Розглянуто інші питання, з яких прийнято конкретні рішення.
Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/05/na-hhvi-sesiji-rajonnoji-rady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.