- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Звернення

Posted By Модератор On 16.05.2014 @ 15:00 In Політика | No Comments

Верховна Рада України
Т. в. о. Президента України
О. Турчинову
Кабінет Міністрів України
Просимо Вас розглянути питання щодо збереження та розвитку нафтопереробної галузі Прикарпаття.
ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» є одним з найбільш бюджетоутворюючих підприємств промислового комплексу області та Надвірнянського району з проектною потужністю переробки нафти 4 млн. тонн у рік та чисельністю працюючих понад 1200 чоловік. У статутному фонді Надвірнянського нафтопереробного заводу частка державного майна складає 26 %.
У період приватизації власники нафтопереробного підприємства брали зобов’язання покращувати показники фінансово-господарської діяльності підприємства здійснювати реконструкцію та модернізацію нафтопереробних потужностей.
Для ефективної роботи заводу в рамках реалізації Програми капітального будівництва та реконструкції виробництва на 2005-2015 роки освоєно понад 735 млн. грн., зокрема, завершено реконструкцію установки первинної переробки нафти.
ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» у 2012-2013 роках не переробило жодної тонни нафти. Зупинка роботи заводу – це велика втрата робочих місць, зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.
У листопаді 2013 року Надвірнянська районна рада та громадські організації району зверталися до Президента України та Прем’єр-міністра України з приводу відродження нафтопереробної галузі в регіоні.
Отримано відповідь Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 06.02.2014 р. про те, що 07.10.2013 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки проведено слухання за темою «Нафтопереробна галузь України: стан проблеми, перспективи модернізації». Рекомендовано Комітету звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією доручити відповідним міністерствам та відомствам реалізувати першочергові заходи щодо відновлення роботи вітчизняних нафтопереробних підприємств. Однак, за станом на квітень 2014 року ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» не переробило жодної тонни нафти.
Також з огляду на складну ситуацію в країні може мати економічну доцільність використання продукції, виготовленої на нафтопереробному заводі, для забезпечення пальним Збройних сил України.
Враховуючи викладене вище, просимо Вас вжити всіх можливих заходів щодо відновлення роботи ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття».
Схвалено на 26-ій сесії
Надвірнянської районної ради від 8 травня 2014 р.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/05/zvernennya-11/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.