Газета по-надвірнянськи
 

Парламенту пропонують ввести новий податок на обороноздатність

15 серпня 2014, 12:17 | Рубрика: Політика Версія для друку Версія для друку 481 переглядів

Для забезпечення обороноздатності держави Верховній Раді пропонують ввести щомісячний податок з валового доходу, кошти з якого спрямовуватимуть у спецфонд. Відповідні законопроекти (№ 4418а, 4419а) зареєстрував у Парламенті народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

Цими законопроектами пропонується внести зміни до змін до Податкового кодексу України щодо справляння податку для забезпечення обороноздатності держави. А також до Бюджетного кодексу України щодо спрямування цього податку не до загального, а до спецфонду держбюджету для фінансування виключно потреб Збройних сил України та інших утворених відповідно до закону військових формувань, пояснює автор ініціативи.

Новий податок сплачуватимуть суб’єкти госпо­дарювання-юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами (крім неприбуткових організацій та установ тощо); юридичні особи, котрі зареєстровані як платники податку; особи, які ведуть облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи; особи-управителі майна; особи-інвестори (оператори), які ведуть окремий податковий облік, пов’язаний з виконанням угоди про розподіл продукції та відокремлені підрозділи платників податку, повідомив Юрій Дерев`янко.

– Базою оподаткування пропонують визначити вартісне вираження обсягу доходу платника податку, отриманого протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі. Ставку податку встановлюватимуть у розмірі 0,25 відс. бази оподаткування, а у разі, якщо база оподаткування більше 50 млн. грн. на місяць – 0,5 відсотка бази оподаткування, – констатує Дерев’янко.

Прес-служба

народного депутата України Юрія Дерев`янка.

Прокоментуй!

Залиште коментарій

*

!!! Коментарій буде розміщено після погодження модератором !!!