- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Ще не вмерла, і не вмре

Posted By Модератор On 29.08.2014 @ 14:31 In Влада,Вторгнення | No Comments

У середу, 27 серпня, виповнилося 158 років із дня народження видатного українського письменника, поета, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка. Цього славного сина України вшанували на щотижневому віче у Надвірній. Ознайомили із творчим і життєвим шляхом Івана Франка та прочитали його твори Раїса Грушецька і Галина Чуревич. Над майданом залунала  життєствердна і патріотична позиція Каменяра, яка не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Голова районної ради Василь Попович відзначив, що ми сьогодні вшанували ще одного пророка нашої держави.

– Ми всі очікували переговорів у Мінську і думали, що це зупинить війну на Сході. Перестануть гинути наші брати, батьки, рідні, друзі. На жаль, та істина підтвердилася, з москалем не можна домовитися, його треба побороти, – мовив Василь Попович. Зараз має повернутися 5-ий батальйон територіальної оборони, бійці якого відпочинуть, хто матиме бажання повернеться на Схід. Також формування доукомплектують спеціалістами. Міський голова Зіновій Андрійович проінформував про перенесення погруддя Каменяра у парку і сказав, що коли сьогодні покладали квіти, то заспівали Гімн. Згадалися ті Герої, які боронять нас від російського агресора на Сході. Сьогодні ми маємо спільно подбати про захист  й обмундирування для мобілізованих під час третьої хвилі. Саме цим ми будуємо нашу спільну перемогу.

Голова ГО «Надвірнянський благодійний фонд оборони» Богдан Вінтоняк зазначив, що організації та жителі району перерахували приблизно сто тисяч грн., з яких витратили дев’яносто. – Та на жаль, з 12 серпня жодних коштів не надходило. Ми виділяли гроші на питну воду та на допомогу сім’ям учасників АТО. Член районного штабу спротиву і стабілізації (РШСС) Тетяна Пришляк розповіла про останні події в Україні і зазначила, що ситуація в Росії вселяє віру, що прокинеться суспільство і змусить одуматися Путіна. Координатор РШСС Іван Бурій нагадав, що Президент України підписав Указ про проведення дострокових виборів парламенту і кожний має свідомо зробити свій вибір і не допустити повернення у владу представників колишнього корумпованого режиму.

Українські вояки на Сході потребують не тільки провізії, броні чи озброєння. Їм ще є дуже важливою підтримка духовна і саме з цією метою жінки Надвірнянщини передали вервечки, освячені на Майдані Незалежності у Києві, бійцям батальйону «Десна», які відправилися у зону АТО.

Наш кор.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/08/sche-ne-vmerla-i-ne-vmre/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.