- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Слава наша у Прапорі святому

Posted By Модератор On 29.08.2014 @ 14:20 In Духовність | No Comments

Минулої суботи Надвірна потонула у жовто-синьому цвітінні. Жителі прикрасили прапорами власні домівки і вітрини магазинів, а численні представники громади, діти з батьками, несучи великі державні знамена, вирушили від символічного каменя Борцям за волю України до майдану Т. Г. Шевченка.

Святкова хода відбувалася під скандування національно-патріотичних гасел і під мелодійне виконання українських пісень. На майдані голови районної ради Василь Попович, РДА Михайло Іваночко і міста Зіновій Андрійович під звучання Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» підняли Прапор рідної країни.

IMG_0899 [1]

У виступі голова РДА Михайло Іваночко зазначив, що саме жовто-синій стяг спонукав до боротьби і вів у запеклі бої козаків, невмирущих героїв Холодного Яру, Крутів, ОУН-УПА і теперішніх славних воїнів Небесної Сотні та бійців із промосковськими бандами на сході України. – Сьогодні груди розпирає від того, що я Українець, – емоційно промовив Михайло Іваночко. – Прапор – це наша честь, – сказав Василь Попович. За останні місяці українці відчули гордість за свою державу, весь світ знає про нас. Революція зароджувалася під жовто-синім стягом, барикади і ялинка на київському Майдані Незалежності теж майоріли національними барвами. Також Василь Попович зазначив, що саме під Прапором йшли проти окупанта у Криму і зараз він є символом повернення міст у Донецькій і Луганській областях. Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович відзначив, що ще восени 1989-го у Надвірній вперше замайорів жовто-синій прапор, за якого поклали голови тисячі наших співвітчизників. – Маємо бути єдиними, і спільно, під синьо-жовтим прапором, прогнати московського агресора. Пісенні дарунки глядачам адресували читець із Делятина Назар Олексин та фольклорно-етнографічний колектив РБК «Шовкова косиця».

IMG_0923 [2]

Відзначення дня Державного Прапора України підтвердило велику єдність і міць надвірнянської громади. Кожен проникся тим нескореним повстанським духом і великою вірою, що у наступні роки буде мирне небо над нами і Донбас залишиться українським та окутаний жовто-синім прапором. Знаємо, Україна вічна і незнищенна, бо з нами Бог і свята віра у нього.

Наш. кор.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/08/slava-nasha-u-prapori-svyatomu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/08/IMG_0899.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/08/IMG_0923.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.