- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юрій Дерев`янко: Час скасувати партійні квоти в органах державної влади

Posted By Модератор On 24.10.2014 @ 14:13 In вибори-2014 | No Comments

Реалізація Закону «Про очищення влади» (люстрацію) та запровадження відкритих кадрових конкурсів і громадського контролю за призначенням посадовців, як це передбачає ініціатива «Національний кадровий резерв», дозволить залишити у минулому партійні квоти при розподілі державних керівних посад. А також забезпечить середній ланці посадовців можливість зробити кар`єру, сказав на презентації всеукраїнського проекту «Національний кадровий резерв» в Івано-Франківську народний депутат, розробник Закону про люстрацію, член Ради партії «ВОЛЯ», кандидат у народні депутати України у в/о № 87 Юрій Дерев`янко.

«Ініціатива «Національний кадровий резерв» є логічним продовженням процесу люстрації.  Це – окремий проект, який передбачає знаходження і заміщення вільних посад, котрі з’являтимуться після того, як чиновники покидатимуть свої крісла. Ініціатива дозволяє реалізовувати т. зв. «соціальні ліфти». Саме завдяки цьому принципу у керівні органи нашої партії «ВОЛЯ» потрапляють найперспективніші кадри, – відзначив Юрій Дерев`янко. – Через Національний кадровий резерв, який ініціювали «волівці», також буде забезпечений цей «соціальний ліфт». Щоби найбільш гідні представники суспільства, незалежно від партійності, потрапляли на ті державні посади, які вони можуть гідно займати відповідно до їхньої фаховості, компетентності, патріотичних поглядів».

За словами народного депутата, час відмежувати політику від державної влади. Призначення керівників в органи державної влади за партійними квотами гальмує розвиток країни. Ініціатива «Національний кадровий резерв» повинна привести до влади нових людей із новим мисленням. Суть ініціативи – у створенні публічної бази кадрів, які кваліфіковано й ефективно зможуть замінити люстрованих чиновників. А також будуть джерелом подальших кадрових призначень у структури влади та в інші державні органи.

Юрій Дерев`янко вважає, що процес люстрації, який розпочався із введенням в дію Закону «Про очищення влади», відновить справедливість стосовно державних посадовців середньої ланки. «Середня ланка чиновників отримає реальний шанс стати ланкою керівною, – сказав Дерев`янко. – Призначення на керівні посади партійців, незалежно від рівня їхнього професіоналізму, як це було досі, не давало можливості цим посадовцям вибитися вище. А ми всі знаємо, що саме працівники середньої ланки тримають сьогодні міністерства, відомства та державні установи. Керівництво змінюється – не затримується, а середня ланка весь час тягне роботу. Тому люстрація, яка відбудеться найближчим часом, стане для цих чиновників можливістю зробити кар`єру і, нарешті, посісти місце, яке відповідає їхнім професійним знанням, навичкам і досвіду». «Це справедливо», – наголосив кандидат у народні депутати.

Громадська ініціатива «Національний кадровий резерв» покликана дати людям розуміння і надію, що після зміни чиновників буде нова якісна влада, підкреслив учасник ініціативи Юрій Дерев`янко. Інформація про кандидатів у «Національному кадровому резерві» буде відкритою. Зокрема, на спеціальному інтернет-порталі. Учасники кампанії здійснюватимуть громадський контроль за проведенням кадрових конкурсів у міністерствах та відомствах. Кожна людина, яка балотуватиметься на вакантну посаду, повинна буде мати свою програму ефективної роботи.

Оксана Тиморська.

(політична реклама).

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/10/yurij-derevyanko-chas-skasuvaty-partijni-kvoty-v-orhanah-derzhavnoji-vlady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.