- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Міліціє, відізвися!

Posted By Модератор On 14.11.2014 @ 15:19 In Новини | No Comments

Шановний читачу, уяви, що ти уже в Євросоюзі. Наприклад, у Франції. Заходиш на прийом до шерифа поліції, перед тобою імпозантний чоловік у цивільному одязі. Ви мило розмовляєте і ти одухотворений покидаєш стіни установи, яка тебе обслуговує і захищає. Ех, солодкі мрії. Другий приклад – Зімбабве. Біля чергового поліції – брудна нецензурна лайка у присутності жінки. Розв`язаність поліцаїв, зате шериф (начальник) теж у цивільному одязі.

А тепер м. Надвірна. 27 жовтня, 8.40 ранку. На газоні, по траві, під вікнами багатоповерхівки паркують дорогу іномарку. Водій (видно, якийсь начальничок) на зауваження, що це не місце для паркування, послав мене так далеко, що я вирішив звернутися до міліції. Черговий міліції переадресував мене в ДАІ, яке знаходиться у райцентрі на вул. Комунальній. О 9.30 «обцілувавши» всі замки дверей районного ДАІ, я повернувся до чергового райвідділу міліції і попросився на прийом до начальника. Після довгих розпитувань і випитувань черговий повідомив, що він зайнятий. Прочекавши 25 хвилин, я наполіг на записі у книзі відвідувачів на прийом (а прийом тривав із 10-ї до 12-ї год.), і о 10.10 я потрапив до начальника, побувавши … у Зімбабве. Матюки майорів у присутності жінки, розхлябаність і розвезеність. Зразу видно, що це люди з невисоким провінційним менталітетом. І уявіть: яка радість, коли заходиш у сучасний кабінет, молодий симпатичний начальник (у цивільному). Ну, знову Франція. Але… На запитання, чому керівниц­тво міліції не відреагувало на газетну статтю від 8 серпня ц. р., де критикували роботу районного ДАІ та дільничного інспектора у м. Надвірна (публікація «Національна нива ще не доорана», «Народна Воля» № 84-85 від 8 серпня ц. р.), відповідь була: «Не читаю, воно мені не потрібно. В нас все добре. Зайдіть на наш сайт і ознайомтесь. За чотири роки я навів порядок на і навколо базару».

Ура! Але чому міський голова Зіновій Андрійович у своєму зверненні від 19 червня ц. р. повторно просить вас навести порядок на базарі. Відповідь: «Не знаю цього». Запитання: «Чому не працює ДАІ в м. Надвірна?». Наводжу факти. – На жовтих лініях у центрі міста стоять машини; кругом на газонах і тротуарах паркують машини; коло районного будинку культури ширина проїзної дороги 2,5 м, де дві протилежні лінії руху; на вул. Лисенка, де знак «зупинка заборонена», постійний автопарк і т. д. І я запропонував пану начальнику пройтись зі мною по Надвірній й ознайомитись із ситуацією. Ну, викликав пан начальник працівника із ДАІ. Ну, зобов`язав його пройтися зі мною по місту, але коли ми вийшли з будівлі міліції, у нього раптом почалися проблеми зі здоров`ям, і він зник. Повернувся я до пана начальника, гірко посміхнувся і пішов геть.

Пане Кавінський! Коли Вас примусили на віче у Надвірній сказати, що Ви з народом, то Ви з народом лише за формою (цивільною), а хотілось би ще й за змістом. У вашу установу я звертався і раніше. Права рука не знає, що робить ліва. Одна окраса вашої установи – шість дівчат, які так гордо носять пістолети. Ще б плідної роботи від них, бо займають вони відповідальні посади. А Вас, пане Кавінський, запрошую кожного ранку о 4-ій – 5-ій год. у центр міста, щоб Ви побачили, який важкий завантажений транспорт нищить наші дороги.

А ти, читачу, мрієш про Європу. Ми довго ще ногами будемо у Зімбабве, а головою мріяти про Європу. Бо як змінити психологію людей, котрі презентують владу, у т. ч. міліцію, яка всюди хоче мати зиск, бо зарплата мала. А найгірше – їхній людський фактор. Люстрація затягнеться на роки. Вона не допоможе. Допоможе тільки уролог хіба що своїм відомим втручанням. Можливо, нетактовно, але правильно. Це, звичайно, жарт. Так що, міліціє, відізвися!

P.S. Про можливі наслідки погроз на мою адресу я повідомив місцеві органи влади.

З повагою

Богдан БОЙЧУК,

м. Надвірна.

Із цим листом редакція ознайомила начальника райвідділу УМВС підполковника Івана Кавінського. Пропонуємо його відповідь від 10 листопада ц. р.:

«Повідомляю, що ми провели перевірку за зверненням Бойчука Богдана Миколайовича щодо, як на його думку, порушень зі сторони працівників Надвірнянського РВ УМВС, які 27.10.2014 р. у його присутності у приміщенні відділу поводили себе некоректно, не вжили вичерпних заходів для встановлення водія транспортного засобу, який за зроблене Бойчуком Б. М. зауваження щодо паркування на газоні, став ображати його нецензурними словами, а також працівники міліції не вжили достатніх заходів для припинення стихійної торгівлі у м. Надвірна, паркування транспортних засобів на газонах і тротуарах і проїзду великогабаритних вантажівок.

За результатами перевірки по Вашому листу щодо працівників Надвірнянського РВ УМВС, які, на думку Бойчука Б. М., поводили себе із порушенням вимог дисциплінарного статуту ОВС, призначено службову перевірку. У даний час водія транспортного засобу, який порушив правила паркування та ображав автора звернення нецензурними словами, не встановлено. За порушення правил торгівлі на прилеглій території до центрального ринку у м. Надвірна, працівники міліції склали 47 адміністративних протоколів і частково припинили стихійну торгівлю на цій території. Працівники ВДАІ за порушення правил паркування на газонах і тротуарах склали 175 протоколів за ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Працівники увіреного мені підрозділу і надалі проводитимуть вичерпні заходи для припинення стихійної торгівлі та паркування транспортних засобів у невстановлених місцях».

Від редакції.

У нашому повсякденні, на превеликий жаль, чомусь не меншає нетактовності, некультурності, грубіянства, нахабності, цинічної зверхності. Замість того, як навчає східна мудрість: «Прикуси язика, заховай його за зубами, а потім за губами», спостерігаємо і стаємо свідками, м`яко кажучи, такого, котре нам помітно заважає у житті, тягне назад, у темінь. І, насамперед, через пихатість, через уявлювану мало не довічну безвідповідальність.

Маємо цінувати, поважати себе і такої ж поведінки очікувати (чи вимагати?) від спілкування чи то з працівником (керівником) держустанови, влади тощо, чи пересічним громадянином. Мусимо визнати, що ситуація, описана у запропонованому дописі читача й офіційна відповідь на нього, як не гірко стверджувати, не є поодиноким випадком. Редакція, особливо в останні місяці відчуває (вислуховує) погрозливі «попередження», «зауваження» працівників окремих сфер діяльності, суть критичних стріл яких далеко не в законності, об`єктивності, людяності, моралі, вихованості, зрештою, не в стилі українського характеру і християнського духу. Бо звучать словечка, котрих до 1939-го у нашому краї і не чули. Словом, маємо проблему із суспільною хворобою. Стережімся від неї, не дозволяймо їй сягати епідемічного порогу. Тимчасова витримка редакції, котру дехто тлумачить як свою правоту і стимул до подальших «наступів», зовсім не означає нашої слабкості і поступливості. Наше слово і позиція м`якшими не стануть.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/11/militsije-vidizvysya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.