- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Переріслянський спомин Небесної Сотні

Posted By Модератор On 28.11.2014 @ 12:56 In Духовність,Протести | No Comments

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Перерослі відкрили пам’ятний комплекс, присвячений загиблим воїнам Небесної Сотні. У центральній його частині – Хрест, який розмістили поруч із пам’ятником жертвам Другої світової війни, а на двох стендах – світлини загиблих учасників та найкривавіші і найтрагічніші моменти Революції Гідності. З нагоди цієї події до громади звернулися керівник апарату РДА Микола Кравчук і Переріслянський сільський голова Василь Непеляк.

Промовці виокремили надзвичайний трагізм лютневих подій для історії нашої держави. Та завдяки цій жертві ми зуміли прогнати колишню владу і закласти підвалини європейських прагнень української нації, зазначив Микола Кравчук. – Це має служити прикладом підростаючому поколінню, саме молодь першою вийшла на Майдан і сказала своє тверде і рішуче слово, що вони хочуть жити у європейській і демократичній країні.

IMG_9059 [1]

Василь Непеляк відзначив, що боротьба Революції Гідності була дуже важкою. – Ми спільно із сільськими депутатами і громадською радою прийняли рішення таким чином увіковічнити пам’ять про борців в ім`я Української держави.

До вшанування пам`яті Небесної Сотні своїм поетичним і мистецьким словом долучилися учні Переріслянської ЗОШ І-ІІІ ст. на чолі з директором, депутати районної ради Богданом Сорочинським. Також натхненно лунало духовне слово о. Андрія УАПЦ. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання й у глибокій скорботі схилила голови переріслянська громада.

IMG_9060 [2]

Нашим святим обов’язком є вічна пам’ять про тих, котрі скропили нашу незалежність кров`ю на вулицях Грушевського та Інститутській у Києві, упали від кулі у найкривавіші лютневі дні і за тих воїнів, які зараз боронять нас від сепаратистської та путінської загрози на сході України.

Наш кор.

 

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/11/pererislyanskyj-spomyn-nebesnoji-sotni/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/11/IMG_9059.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2014/11/IMG_9060.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.