- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Зробіть аналіз крові на цукор

Posted By Модератор On 14.11.2014 @ 15:01 In Новини | No Comments

Цукровий діабет («надмірне сечовипускання») – група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, внаслідок чого виникає стійке підвищення рівня глюкози в крові – гіперглікемія. Захворювання характеризується хронічним перебігом і порушенням усіх видів обміну речовин: вуглеводного, жирового, білкового, мінерального і водно-сольового. Характерними симптомами є невгамовна спрага (полідипсія) та надмірне сечовиділення (поліурія), однак ці симптоми можуть бути  слабко вираженими, якщо рівень глюкози у крові підвищений помірно.

При появі перших ознак захворювання потрібно звернутися до лікувального закладу для визначення вмісту цукру в крові, що є найбільш інформативними показниками при виявленні даного захворювання. Норма вмісту цукру в крові 3,3-5,5 ммоль/л.

Сліпота, інфаркт міокарда, церебральний інсульт, гангрена нижніх кінцівок – результат невчасного виявлення діабету або безсимптомного його перебігу. Подбайте за своє здоров’я – зробіть аналіз крові на цукор.

Євген ЖЕНЧУК,

районний ендокринолог.

Наталія ЮРАЩУК,

лікар-ендокринолог

Надвірнянської ЦРЛ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/11/zrobit-analiz-krovi-na-tsukor/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.