- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Столицю України прикрашатиме ялинка із Середнього Майдану

Posted By Модератор On 08.12.2014 @ 13:39 In Свята | No Comments

Цьогоріч вперше на свято Миколая на Софіївському майдані у Києві урочисто відкриють-освятять живу ялинку. За опитуваннями українців, які хочуть, аби новорічна ялинка стояла у святому місці – так вирішила столична влада, залишивши в історії моменти встановлення і функціонування новорічних ялинок на Майдані Незалежності, на якому минулорічна ялинка стала помітною віхою у Революції Гідності. Це святкове дійство відбуватиметься на площі майже 4 гектари.

Мені, як уродженцю Середнього Майдану, вельми приємно, що цьогорічну ялинку – а це майже 80-річна симетрична ялиця біла (не сиза, а має хвою з білим нальотом), висотою приблизно 22 метри – вподобали івано-франківські комунальники (а від них не відстав і міський голова Віктор Анушкевичус) і порадили-запропонували таку красуню для столичних фахівців святкових дійств.

– Уже протягом чотирьох останніх років у Надвірнянському спецагролісгоспі заготовляють центральну новорічну ялинку для Івано-Франківська, – розповідає його директор Микола Іванюк. – А цього року одна з лісових красунь у нашому Ланчинському лісництві в одному із кварталів у селі Середній Майдан удостоїлась честі презентуватися у Києві. Про це уже повідомили кілька всеукраїнських телеканалів.

Голова громадської організації «Столичні ініціативи» та засновник мистецького проекту «Folk Ukraine» Ігор Добруцький представив в Івано-Франківську минулого тижня проект святкування Нового року в українському стилі, котре відтепер відбуватиметься щороку в столиці України. Організатори рекомендують відмовитися від звичного Діда Мороза та поринути у святкову ауру Нового року та Різдва Христового винятково в українському дусі, починаючи від Дня святого Миколая. Біля новорічної ялинки у столиці відбудеться презентація Всеукраїнської резиденції святого Миколая, куди й запрошують представників Івано-Франківщини. Ігор Добруцький запропонував Івано-Франківському міському голові Вікторові Анушкевичусу дійство запалення новорічної ялинки проводити паралельно у Києві та в нашому обласному центрі із увімкненням телемосту. Увесь цикл новорічно-різдвяних свят із ярмарком триватиме 38 днів. Заплановані також уроки добра, в яких візьмуть участь Марина Порошенко та Наталія Кличко. Передбачається на столичні святкування витратити понад 5 млн. грн.

Іван ГРИДЖУК «Народна Воля»

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2014/12/stolytsyu-ukrajiny-prykrashatyme-yalynka-iz-serednoho-majdanu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.