- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Мобілізація: Україна потребує воїнів

Posted By Модератор On 29.01.2015 @ 15:51 In Тема дня | No Comments

MOBILIZACIA-А5-листівка [1]

Згідно з указом Президента України триває четверта хвиля мобілізації. ЇЇ завдання – замінити тих військовослужбовців, які вже близько року в зоні АТО відстоюють територіальну цілісність і незалежність України від російського агресора.

На превеликий жаль, мобілізацію гальмують певне небажання чи страх військовозобов’язаних, бо, як прекрасно бачимо, в останні дні ситуація на Донбасі набирає загрозливих масштабів. Кривава військова машина Путіна вбиває мирних жителів. І зараз неабияк потрібні свіжі сили, щоб відкинути ворога і вибити його з нашої землі. Про те, як триває мобілізація у нашому районі, розповіли т.в.о. військового комісара Надвірнянсько-Богородчанського об’єднаного райвійськкомату підполковник Володимир Ярмошук та перший заступник голови РДА Андрій Крицький.

– Необхідність проведення четвертої хвилі мобілізації зумовлена необхідністю підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань, щоб адекватно реагувати на загрози національній безпеці України, – наголосив військовий комісар. Завданнями є ротація військовослужбовців, яких призвали під час першої хвилі мобілізації та зменшення психологічного навантаження на особовий склад. Зараз працює медкомісія, у кого здоров`я дозволятиме – відправлятимемо у навчальний центр у Рівненську область. Навчання триватиме 25 днів, опісля – бойове злагодження і відправлення у зону АТО – зазначає Володимир Ярмошук. Офіцерів відправлятимуть на курси передпідготовки, яких зараз є 10.

Як поінформував Володимир Ярмошук, ситуація із мобілізацією є доволі складною. Багато людей виїхали на заробітки, інші свідомо відмовляються. – У Надвірнянському районі на 27 січня вручили близько 1500 повісток, за якими з`явилося до військкомату близько двохсот військовозобов’язаних. Працюють п’ять мобільних груп, які виїжджають у села і допомагають із оповіщенням військовозобов`язаних. Наприклад, у Надвірній під четверту хвилю мобілізації потрапляють 260 людей, а вручили повістки тільки сімом.

– Обов`язком кожного громадянина України є захищати цілісність і територіальну суверенність держави. Мобілізація відбувається згідно із Конституцією та Законом України. Відповідальними за її проведення є органи місцевого самоврядування та військкомати. Тому обов’язком влади є забезпечення проходження мобілізації і першочергово маємо оповістити військовозобов’язаних, – зазначає Андрій Крицький. Це можуть робити сільські, селищні, міська ради, ЖЕКи, об`єднання співвласників житлових будинків. Також, згідно із законом, повістки вручатимуть на підприємствах, а працівників стратегічних, які матимуть бронювання, не мобілізовуватимуть.

Минулого тижня, під час 31-ї сесії районної ради, повістки вручили депутатам. Як мовив Володимир Ярмошук, отримали повістки 13 районних депутатів і 3 – міських (медичну комісію пройшли відповідно 5 і 2 депутати). Необхідно зважати на те, що більшість військовозобов`язаних комісію пройшли раніше. Також призиватимемо спеціалістів, якщо їхні професійні навички є дефіцитними у ЗСУ. І це не залежатиме чи вони проходили військову службу. Потрібні водії, мотористи, електрогазозварники, електрики та інші.

Згідно із законом право на відстрочку мають: чоловіки, на утриманні яких перебувають: троє дітей до 18 років; дитина-інвалід; усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, зайняті доглядом за перестарілими; народні депутати України та студенти чи аспіранти денної форми навчання.

До Надвірнянсько-Богородчанського об’єднаного райвійськкомату звернулися 17 добровольців, яких у подальшому направлять у навчальні центри. – Настав важкий час для нашої держави, – сказав Володимир Ярмошук. – Призвані під час попередніх трьох хвиль мобілізації тривалий час перебувають у зоні АТО і потребують ротації. У них є свої родини і вони їх чекають. Військкомат працює цілодобово, так що зголошуйтеся у ряди ЗСУ. Ми маємо спільно зупинити ворога.

***

Маємо пройнятися патріотизмом і відповідальністю за бойові дії українських воїнів у зоні АТО. Ось бойові свідчення. Ще 10 днів тому – 17 січня – терористи Донбасу за підтримки російських окупантів планували масований наступ на українські сили, однак дії наших Збройних сил завадили цим планам. Про ворожі плани повідомив Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО. Міністр оборони Степан Полторак уточнив, що наступи планували по трьох напрямках, але «по всій лінії зіткнення терористи отримали по зубах, а тому на сьогодні вони не мають змоги наступати». За його словами, з моменту переходу терористичних угруповань до наступу на позиції сил АТО знешкоджено понад 1200 терористів: убито більше 800 бойовиків, поранено понад 400. Чималі втрати ворога і в техніці: знищено 23 танки терористів, 63 БМП, 18 «Градів», 21 гармату САУ та 23 автомобілі.

У прес-центрі АТО оприлюднили фото начальника штабу 58-ї Армії Південного військового округу Росії генерал-майора Сергія Кузовльова, котрий особисто керує російсько-терористичними військами, які наступають в районі Попасної на Луганщині. Проте Кремль продовжує і далі словоблудити, що «наших військових в Україні немає».

Не думаймо, що можна зараз відсидітися вдома. Бо не ми напали на Росію, а Росія напала на нас. Якщо не чинити опору, то територія загарбання збільшуватиметься. Стати в обороні рідної Держави – патріотичний і громадянський обов`язок кожного свідомого українця.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»

 

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/01/mobilizatsiya-ukrajina-potrebuje-vojiniv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/01/MOBILIZACIA-А5-листівка.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.