- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Цьогорічний міський бюджет і місцеві податки

Posted By Модератор On 29.01.2015 @ 15:37 In Влада | No Comments

Сорок сьома сесія 6-го демократичного скликання Надвірнянської міської ради відбулася 22 січня ц. р. з участю народного депутата України Юрія Дерев`янка, депутатів обласної ради Володимира Хопти та Володимира Грабовецького, представників ДПІ у Надвірнянському районі, громадськості та ЗМІ.

Міський голова Зіновій Андрійович акцентував, що вона проходить у День Соборності України, який є символом споконвічного прагнення українців до єдності. Історичний досвід постійно нагадує, що основною незаперечною цінністю є соборна держава. Територіальна цілісність України скроплена кров`ю мільйонів незламних борців. І головний наш урок – усвідомлення, що тільки в єдності сила. 22 січня стало для нас і днем скорботи. Адже цього січневого дня торік у Києві під час Революції Гідності загинули за свободу перші Герої Небесної Сотні і довели всьому світові, що Соборна і незалежна України є ціннішою за життя.

Після вшанування полеглих борців за волю України міський голова подякував депутатському корпусу, а в їх лиці усім надвірнянцям, котрі долучилися до захисту територіальної цілісності України на сході, волонтерам і всім, хто допомагає нашим бійцям матеріально і морально. Серед цих бійців нині й депутат міської ради Олег Туєшин у батальйоні Національної гвардії «Крук».

На території Надвірної у зв`язку з відомими подіями є немало переселенців. Тому Зіновій Андрійович просив депутатів звернути увагу на умови проживання та потреби цих людей.

Міський голова прозвітував про роботу в міжсесійний період, окресливши найважливіші аспекти, які нині турбують кожного надвірнянця. Чи не найважливіший з них – ситуація із дошкільними навчальними закладами. На попередній сесії 9 січня ц.р. згідно із Законом України про Державний бюджет міська рада вирішила передати ДНЗ в оперативне управління відділу освіти РДА. Але, підкреслив міський голова, цей підрозділ за 2,5 тижні не забезпечив повноцінно харчування й утримання ДНЗ на попередньому рівні. У зв`язку з новими законодавчими змінами та прийняттям районного бюджету, ДНЗ знову в оперативному управлінні міської ради, зрозуміло, із недостатнім фінансуванням. Органам місцевого самоврядування доводиться стикатися і з іншими викликами непростого сьогодення, на які потрібно оперативно реагувати, підсумував Зіновій Андрійович.

Серед них, очевидно, і визначення ставки податку на майно. Депутати довго дискутували як захистити найбідніших і поповнити міський бюджет, оподаткувавши трохи заможніших жителів міста. Врешті знайшли компромісний варіант і прийняли рішення. Також прийняли рішення про ставку акцизного податку і про надання пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території м. Надвірна.

Керуючись нормами Податкового кодексу України (у редакції зі змінами на 2015 рік) та Законом України «Про місцеве самоврядування», міська рада встановила цьогорічні пільги зі сплати земельного податку.

Сесійно затвердили міський бюджет на 2015 рік, визначивши загальний обсяг доходів – 28345245 грн. Конкретизували також видатки за функціональною структурою. Затвердили план соціально-економічного розвитку міста.

Із 1 січня ц. р. встановили плату за одне відвідування дитиною ДНЗ садочкових груп – 12,60 грн., ясельних – 8 грн. Додатково внесені у штатний розпис ДНЗ посади сторожів на перший квартал ц. р.

Прийняли рішення про структуру, чисельність і штатний розпис апарату міської ради та умови оплати праці.

Затвердили Програми розвитку місцевого самоврядування у м. Надвірна на 2015 р.; розвитку туризму; фінансування робіт з екологічного фонду і заходів щодо її реалізації; підтримки учасників АТО та членів їх сімей, а також план роботи міської ради на І півріччя, перелік об`єктів, які фінансуватимуть за рахунок залишку минулого року (спецфонд) та ін.

Народний депутат України Юрій Дерев`янко роз`яснив застосування деяких положень нового законодавства, поінформував про реєстрацію нових законопроектів і закликав міських обранців брати участь у всіх сесіях міської ради, щоб продуктивно вирішувати назрілі проблеми.

Орися СПІВАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/01/tsohorichnyj-miskyj-byudzhet-i-mistsevi-podatky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.