- Народна Воля - http://volya.if.ua -

День депутата у районній раді

Posted By Модератор On 05.06.2015 @ 13:43 In Політика | No Comments

На Дні депутата 4 червня ц. р., який вів голова районної ради Василь Попович, за участі заступника голови районної ради Івана Степника і заступника керівника виконавчого апарату районної ради Ігоря Писклинця, голови РДА Олександра Кеніза, першого заступника голови РДА Івана Тодорука і заступника голови РДА Богдана Зеленчука йшлося про підготовлений виконавчим апаратом районної ради з урахуванням пропозицій депутатів районної ради перспективний план об`єднання територіальних громад.

Як відомо, ще один план підготувала райдержадміністрація. Тож передбачено на теренах Надвірнянщини створити за планом районної ради 8 адміністративних центрів об`єднання територіальних громад – Надвірна, Делятин, Ланчин, Перерісль, Зелена, Пнів, Білі Ослави, Тисменичани; за планом РДА – 5 (без трьох останніх сіл). Який із двох планів затвердять в області – поки що невідомо.

Принципова розмова про процес і характер об`єднання громад відбулась на засіданні Президії обласної ради 4 червня та на позачерговій сесії обласної ради 5 червня.

Перший заступник голови РДА Іван Тодорук ознайомив депутатів із ходом ремонтних робіт автодорожного полотна напрямків Надвірна-Бистриця, Делятин-Яблунів, Гаврилівка-Парище, а також до Биткова та вул. Кармелюка у Надвірній (об`їзна дорога). Депутати висловили зауваження і пропозиції стосовно покращення якості ямкового ремонту, а також привернули увагу керівництва РДА й до інших проблемних автошляхів у населених пунктах Надвірнянщини.

З інформацією про затвердження звіту виконання районного бюджету за перший квартал ц. р. про внесення змін до цього бюджету виступив начальник управління фінансів РДА Михайло Обідняк. Про стан законності та протидії злочинності на території Надвірнянщини за 2014 р. доповідав прокурор прокуратури району Остап Мельник.

Начальник райвідділу УМВС Іван Кавінський – про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності надвірнянських правоохоронців. Обговорено й інші матеріали 33-ї сесії районної ради, яка відбудеться у четвер, 11 червня. Опісля роботу продовжили у депутатських профільних комісіях.

Серед майже двох десятків питань, запропонованих на сесію, депутати позитивно оцінили проект рішення про заснування премії ім. Юрія Шкрумеляка районної ради у галузі дитячої літератури і національно-патріотичного виховання молоді.

Гостра, принципова і вимоглива позиція депутатів районної ради та реагування на неї нової команди райдержадміністрації засвідчили обопільну зацікавленість двох гілок районної влади у покращенні господарки і життєдіяльності району.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/06/den-deputata-u-rajonnij-radi-2/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.