- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Дали початок підготовці фестивалю

Posted By Модератор On 03.07.2015 @ 13:18 In Свята | No Comments

1 липня на першому організаційному розширеному засіданні оргкомітету з проведення ХХІІ Міжнародного Гуцульського фестивалю у Надвірній перший заступник голови РДА Іван Тодорук ознайомив зі складом оргкомітету. Його співголовами є керівники РДА, районної та Надвірнянської міської рад Олександр Кеніз, Василь Попович, Зіновій Андрійович.

В оргкомітет увійшли заступники голів РДА, районної і міської рад, керівники відділів та управлінь РДА, підприємств й установ, зокрема, нафтогазового, нафтопереробного і лісового комплексів, освіти, культури, охорони здоров`я, депутати районної ради, а також голови РДА, районної і міської рад у 1999 р.: Роман Гончарук, Василь Хабайлюк, Михайло Капак, керівники районних ЗМІ.

Начальники відділів РДА – культури Олександр Зварчук та житлово-комунального господарства Тарас Угринчук доповіли про пропозиції щодо емблеми фестивалю. За її основу взяли емблему ІХ Гуцульського фестивалю у Надвірній у вересні 1999 року (із певними змінами), елемент писанки на якій уособлюватиме витвір майстрів-писанкарів Чорного Потоку, на фоні стилізованого тризуба.

Мовилося, що фестивальні заходи відбуватимуться 11-13 вересня ц. р. на центральній сцені і чотирьох сценічних майданчиках. Запланована науково-практична конференція. Відзначено, що для підготовки і проведення фестивалю не треба і малоймовірно розраховувати на бюджетні кошти, а варто максимально залучити місцеві ресурси, передусім, підприємств, підприємців, громадськості та небайдужих краян, волонтерів тощо. Підготовка і проведення фестивалю поєднають зусилля і ресурси, які передбачались до відзначення Дня міста Надвірної та професійних свят нафтовиків і лісівників (хоча заходи з відзначення цих свят у трудових колективах відбудуться у дещо іншому форматі).

Дух фестивалю – патріотичний, гуцульський, високого громадянського звучання, а помпезності і силуваної розкоші і бездумних гулянь, зважаючи на ситуацію на сході України, варто уникнути. Мистецьку програму представлять 8 жанрових напрямів (від 3 до 6 номінацій у кожному).

До кінця цього тижня оргкомітет створить робочі групи, які відповідатимуть за певний напрямок підготовчої роботи. Наступне засідання оргкомітету – 15 липня.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/07/daly-pochatok-pidhotovtsi-festyvalyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.